Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

«Αναρρώνουν» τα ευρωχρηματιστήρια, άλμα για τη Roche μετά την έγκριση τεστ για τον κορονοϊό

Τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2008 σημείωναν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση, την τελευταία της εβδομάδας, που χαρακτηρίζεται όμως από διακυμάνσεις μετά το σφοδρό «σφυροκόπημα» των προηγούμενων ημερών. Η εβδομάδα που βαίνει προς το τέλος της ήταν, άλλωστε, για τις αγορές η χειρότερη που έχει υπάρξει από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχυόταν κατά 8,1%, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των απωλειών της Πέμπτης (11%), έχοντας ξεκινήσει από το χαμηλότερο επίπεδό του μετά το 2013. Αιχμή του δόρατος οι κλάδοι που συνδέονται με εμπορεύματα, ενώ μεγάλη άνοδο, 9,4%, σημείωνε η μετοχή της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche Holding, μετά την έγκριση από τις αμερικανικές Αρχές ενός ιδιαίτερα αυτοματοποιημένου τεστ για τον κορονοϊό.

Στην Ιταλία, ο δείκτης FTSE MIB έφτασε να ενισχύεται έως 15%, παρά το γεγονός ότι η χώρα παραμένει αποκλεισμένη.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωνε άνοδο σχεδόν 9%, έχοντας χάσει το 1/10 της αξίας του την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά futures δείχνουν άνοδο πάνω από 5% στη Wall Street, μετά τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση που έχει καταγραφεί στη Wall από το 1987 και μετά.