• Σχόλιο Αγοράς

    Μοιρασμένα πρόσημα και υποτονικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Κλειστή η Wall Street


    Στην περιοχή των 600 μονάδων ακροβατεί ο Γενικός Δείκτης τιμών για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Wall Street είναι κλειστή λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

    Σήμερα αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία τα αποκαλυπτήρια του σχεδίου της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών.

    Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται οριακά υψηλότερα, με τη μετοχή της Eurobank να ενισχύεται 1,26%. Η Τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Παρακάτω παρατίθενται οι εκτιμήσεις της Beta Χρηματιστηριακής για το τρίτο τρίμηνο της τραπέζης.

    Η ΕTE σημειώνει άνοδο 0,89% ενώ οι Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς υποχωρούν 0,82% και 2,6% αντίστοιχα. Στην τελευταία μειώθηκε περισσότερο η αρνητική θέση που διατηρούσε το Marshall Wace στην Τράπεζα.

    Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι μετοχές των Coca Cola (+1,37%), ΟΛΠ (+1,86%), ΟΠΑΠ (+1,07%), Grivalia (+1,12%) και Φουρλής (+1,02%) ενώ στον αντίποδα κινούνται οι Lamda (-2,76%), Μυτιληναίος (-1,42%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,36%) και Motor Oil (-1,19%) μεταξύ άλλων.

    Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή του Ιασώ, η οποία κατέγραφε άνοδο μέχρι και 27,92% το μεσημέρι, με τον συνολικό όγκο να ξεπερνά τα 1 εκατ. τεμάχια.

    Πολύ μικρό το ενδιαφέρον στα παράγωγα. Μόνο το future της Eurobank της κοντινής λήξης έχει πραγματοποιήσει 1.334 συμβόλαια. Ακολουθεί η ΕΤΕ με 969 συμβόλαια.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα της υποκείμενης αγοράς είναι αρκετά χαμηλή και διαμορφώνεται στα 11 εκατ. ευρώ, δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης.



    ΣΧΟΛΙΑ