Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Στις ευρωαγορές μεταφέρονται οι πιέσεις

Wall Street

Την σκυτάλη από Wall Street και Ασία, παίρνουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παραμένουν εξελίξεις στην Βρετανία με το Brexit αλλά και στην Ιταλία, με την σύγκρουση της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό.

Χτες, τα βλέμματα όλων έπεσαν στις ειδήσεις γύρω από τον πρόεδρο της Nissan Motor, Κάρλος Γκοσν. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε ότι ο Γκοσν είχε χρησιμοποιήσει χρήματα για προσωπικούς λόγους και ότι ερευνά πιθανές παράτυπες πρακτικές του ιδίου και του εντεταλμένου διευθυντή Γκρέγκ Κέλι για πολλούς μήνες.

Κατόπιν όλων αυτών, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το συμβούλιό της θα προτείνει την άμεση παύση του Γκοσν από τη θέση του προέδρου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της RENAULT χτες βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα τριών ετών. Στην αρχή των σημερινών συναλλαγών υποχωρούν 1,74%, ενώ χαμηλότερα κινούνται και η Peugeot (-2,91%).

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX χάνει 0,9%, ο CAC 40 υποχωρεί 0,66% και ο αγγλικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,31%.

Στην περιφέρεια, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη χάνει 0,7% ο MIB στην Ιταλία υποχωρεί 0,71% και ο PSI 20 στην Πορτογαλία κινείται 0,28% χαμηλότερα.