Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Στις 730 μονάδες επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, «εκτοξεύθηκε» στο +9,11% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ!

Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Συνέχεια στην θετική αντίδραση της χθεσινής ημέρας έδωσε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος επέστρεψε πάνω από τις 730 μονάδες, βρίσκοντας στήριξη σε επιλεγμένες μετοχές, αλλά και στην καλή εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Οι επενδυτές βρήκαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε μετοχές οι οποίες το τελευταίο διάστημα είχαν δεχθεί υπερβολικά «χτυπήματα» από τους πωλητές, για τα πραγματικά τους δεδομένα. Παράλληλα, η αύξηση του τζίρου – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα – βοήθησε στην θετική ψυχολογία της αγοράς. Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου αφορούσε κινήσεις γύρω από μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ωστόσο σημαντική ήταν και η κίνηση για τις μετοχές του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, και της Jumbo.

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων συνέχισαν να υποχωρούν, έστω και με χαμηλούς ρυθμούς. Η απόδοση του 10ετους κρατικού ομολόγου υποχώρησε το 4,18%.

Μένει πάντως να αποδειχθεί αν η συγκεκριμένη ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών θα έχει κάποια συνέχεια ή αν απλά ήταν μια τεχνική διόρθωση, ως ακόλουθο της υψηλής πτώσης των προηγούμενων εβδομάδων. Η αγορά περιμένει τον επικείμενο ανασχηματισμό, αλλά και την έκθεση της ΔΕΘ για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της. Ταυτόχρονα, σημαντικό ρόλο στην αγορά αναμένεται να παίξουν και τα εξαμηνιαία αποτελέσματα σημαντικών εισηγμένων, τα οποία αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,63% στις 731,19 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ των 719,22  (-0,03%) και των 731,19 μονάδων.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 41,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 25,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,23%, στις 1.932,55 μονάδες. Ο Mid Cap έκλεισε με άνοδο +1,23%, στις 1.156,15 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η ΓΕΚ Τέρνα η οποία έκλεισε στο +9,11%. Ακολούθησε η Μυτιληναίος (+5,30%), η ΕΧΑΕ (+5,09%) και η ΕΛΠΕ (+4,51%).

Αντίθετα, ΟΤΕ (-0,09%) και Φουρλής (-0,19%) ήταν οι μόνες που έκλεισαν με απώλειες.