Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Με μικρές εναλλαγές προσήμων κινούνται οι βασικότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καθώς οι επενδυτές κρατάνε στάση αναμονής ενόψει της συνόδου κορυφής των G20 στα τέλη της εβδομάδας.

Σε συνέντευξη στη Wall Street Journal, o Donald Trump ανέφερε ότι εκτιμά να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, στα 200 δισ. δολάρια, αύξηση δηλαδή κατά 25% από 10% που είναι τώρα.

Επιπλέον διατύπωσε ότι είναι «πολύ απίθανο» να δεχτεί το αίτημα της Κίνας για να μην προχωρήσει στις επικείμενες αυξήσεις που είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιανουαρίου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου δέχονται εκ νέου πιέσεις την Τρίτη, μετά τη χτεσινή αντίδραση. Η τιμή του συμβολαίου του WTI υποχωρεί 0,7% στα 51,3 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Brent χάνει 0,43% στα 60,3 δολάρια το βαρέλι.

Ο γερμανικός DAX βρίσκεται στο 0,05%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται 0,03% και ο αγγλικός FTSE 100 χάνει 0,23%.

Στην περιφέρεια, ο IBEX 35 ενισχύεται 0,36%, ο MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,11% και ο πορτογαλικός PSI 20 χάνει 0,25%.