• ΑΓΟΡΕΣ

    Σταθερά ανοδικά συνεχίζουν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη


    Θετικά πρόσημα συνεχίζουν να διατηρούν οι σημαντικότεροι δείκτες στην Ευρώπη, ύστερα από άρθρο που κυκλοφόρησε στη ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, όπου αναφέρει ότι η Ιταλία θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2% του ΑΕΠ, μέχρι το 2021. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση συνασπισμού μιλούσε για έλλειμμα της τάξης του 2,4% τα επόμενα τρία χρόνια.

    Σημαντική είναι η αποκλιμάκωση στην απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, με το κόστος δανεισμού να υποχωρεί 1,7% στο 3,37%.

    Στις αγορές μετοχών, το χρηματιστήριο του Μιλάνου υπεραποδίδει με το MIB να ενισχύεται άνω του 1,2%. O δείκτης τραπεζών καταγράφει σημαντικά κέρδη με τις τραπεζικές μετοχές των Unicredit και Intesa Sanpaolo να ενισχύονται 2,6% ενώ η  Mediobanca, UBI Banca και Banco BPM ενισχύονται 5% έκαστος.

    Εκτός Ιταλίας, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,71% και ο ισπανικός IBEX 35 +0,85%. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παραμένει κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

    Η μετοχή της Tesco στο Λονδίνο υποχωρούσε έως και 8,5% ενδοσυνεδριακά, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τα μεγέθη εξαμήνου χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ