Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Στα 19,7 δολάρια επέστρεψε το αμερικανικό αργό, άλμα 16,8% την εβδομάδα – Εβδομαδιαίες απώλειες 2% για τον χρυσό

Με άλμα 16,8% έκλεισε η εβδομάδα για το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, λαμβάνοντας ώθηση από την άρση του lockdown σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, τις ελπίδες για θεραπείες και εμβόλια κατά του κορονοϊού, αλλά και την μείωση των αποθεμάτων βενζίνης αλλά και της συνολικής παραγωγής πετρελαίου που ανακοίνωσαν για την εβδομάδα οι ΗΠΑ. Παράλληλα, σήμερα, 1η Μαΐου, τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία των χωρών παραγωγών για την παγκόσμια μείωση της παραγωγής.

Κάπως έτσι, το συμβόλαιο παραδόσεως του Ιουνίου έκλεισε την Παρασκευή στο χρηματιστήριο της εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης με κέρδη 95 σεντς, σημειώνοντας άνοδο 5% και κλείνοντας στα 19,78 δολάρια το βαρέλι.

Με άνοδο έκλεισε και η τιμή του συμβολαίου χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, σπάζοντας το πολυήμερο πτωτικό της σερί και επιστρέφοντας πάνω από τα 1700 δολάρια. Ο χρυσός βοηθήθηκε από τις πιέσεις που ασκούνται στις μετοχές στη Wall Street μετά τις νέες απειλές του Τραμπ κατά της Κίνας αλλά και τον προβληματισμό που έφεραν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από τους κολοσσούς Amazon και Apple.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 6,70 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,45%, κλείνοντας στα 1.700,90 δολάρια ανά ουγγιά.  Σε επίπεδο εβδομάδας ωστόσο, η τιμή του συμβολαίου υποχώρησε κατά 2%.