Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Υποκύπτει ξανά στον MSCI το Χρηματιστήριο Αθηνών. Νέο χαμηλό για την Πειραιώς

Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ

Το σχέδιο της  Τράπεζα της Ελλάδος στις διοικήσεις των τραπεζών για μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. δεν καταφέρνει να ανακόψει τις τραπεζικές… MSCI πιέσεις και μετά τη λήξη της σειράς Νοεμβρίου, ο τραπεζικός δείκτης γυρνάει ξανά αρνητικός.

Ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί 2%, με την μετοχή της ΕΤΕ (-3,42%) να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε και αύξηση της καθαρής αρνητικής θέσης της Oceanwood στην τράπεζα κατά 2,65 εκατ. μετοχές.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (-3,38%), με τη μετοχή να σημειώνει νέο χαμηλό, χάνοντας τα επίπεδα του 1 ευρώ. Εurobank και Alpha Bank υποχωρούν κατά 2,48% και 1,52% αντίστοιχα.

Στο κόκκινο γύρισαν οι περισσότεροι δεικτοβαρείς μετοχές μετά τη δημοπρασία των παραγώγων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ΔΕΗ (-3,9%), ΕΧΑΕ (-2,57%), Σαράντης (-2,53%), ΟΠΑΠ (-1,71%), ΕΛΠΕ (-1,32%) και Μυτιληναίος (-1,95%).

«Κρατούν» θετικά ακόμα οι Φουρλής (+0,7%), Motor Oil (+0,41%) και Jumbo (+0,46%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, διευρύνθηκαν οι απώλειες για την μετοχή του Ελλάκτωρ (-1,74%), ενώ πιέσεις δέχονται και οι Intralot (-1,37%), Intracom (-1,81%).
Στην αγορά παραγώγων, το ενδιαφερον μονοπωλεί για ακόμα μία φορά το ΣΜΕ της ΕΤΕ με 12.944 συμβόλαια, ενώ στην Eurobank έχουν διακινηθεί 4.536 συμβόλαια.
Η συναλλακτική δραστηριότητα στην υποκείμενη αγορά διαμορφώνεται στα 18,28 εκατ. ευρώ.
Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν τα ομόλογα στη σημερινή συνεδρίαση, με την απόδοση στο 10ετές να διαμορφώνεται στο 4,579%.