Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο – Μάχη για θετικό πρόσημο δίνουν οι τράπεζες

Update 12:40

 

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης Τιμών, μετά το χθεσινό +1,76% που του επέτρεψε να επιστρέψει στα επίπεδα των 630 μονάδων. Περιορισμένη είναι μέχρι στιγμής η πτώση, με τον ΓΔ να γυρίζει αρνητικός λίγο πριν τις 12 και να βρίσκεται αυτή την ώρα στις 627,56 μονάδες (-0,41%). Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 7,93 εκατομμύρια ευρώ.

Μάχη για να παραμείνει θετικός δίνει ο τραπεζικός δείκτης, προσπαθώντας να διατηρήσει τη χθεσινή θετική αντίδραση. Με μειωμένα κέρδη κινούνται Eurobank (ΕΥΡΩΒ +0,82%), Πειραιώς (ΠΕΙΡ +0,79%) και Εθνική (ΕΤΕ +0,21%), ενώ αρνητική εχει γυρίσει η Alpha Bank (ΑΛΦΑ -1,41%). Ο δείκτης βρίσκεται στις 388,93 μονάδες, καταγράφοντας πτώση -0,32%.

 Οι διαφωνίες μεταξύ τραπεζιτών και κυβέρνησης όσον αφορά στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, δεν βοηθούν στη διαλεύκανση του τραπεζικού τοπίου, με τις διαφορές να επικεντρώνονται στο όριο προστασίας, τα κριτήρια ρυθμίσεων και τα δικαιώματα ένταξης στο νέο πλαίσιο. Εν ολίγοις, μοναδικό κοινό σημείο στις συζητήσεις είναι η αποστροφή και των δυο πλευρών στο ενδεχόμενο νέας παράτασης του νόμου μετά το τέλος Φεβρουαρίου.

Σημαντικές μπορεί να είναι οι εξελίξεις που θα προκύψουν από τη συνάντηση των τραπεζικών διοικήσεων με τον επικεφαλής του SSM την Παρασκευή, με το κλάδο να βρίσκεται επί της ουσίας σε στάση αναμονής για την έγκριση του σχεδιασμού της, προκειμένου να ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή.

Στον υπόλοιπο Large Cap, με μειωμένη δυναμική κινούνται οι περισσότεροι τίτλοι πλην του ΕΛΛΑΚΤΩΡ που σημειώνει διευρυμένα κέρδη +2,01%. Θετικοί παραμένουν οι τίτλοι των ΕΧΑΕ (+0,69%), ΕΕΕ (+0,69%), ΒΙΟ (+0,57%), ΔΕΗ (+0,51%), ΕΛΠΕ (+0,13%) και ΟΛΠ (+0,13%). Πτώση άνω του 1% σημειώνουν ΟΤΕ (-1,09%), ΤΙΤΚ (-1,22%) και ΣΑΡ (-1,65%).