• ΑΓΟΡΕΣ

    Συνεχίστηκε το ράλι στη Wall Street, κόντρα στο εκλογικό θρίλερ – Στο +1,95% ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν με αγωνία το εκλογικό θρίλερ που εξελίσσεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα γύρω από τις προεδρικές εκλογές, στη Wall Street όμως οι επενδυτές έχουν επιδοθεί σε ένα δικό τους ξέφρενο πάρτι, με τις τεχνολογικές μετοχές να «σέρνουν τον χορό» προς νέα ισχυρά κέρδη.

    O Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται πλέον πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο, απέχοντας μόλις 6 εκλέκτορες από τον «μαγικό αριθμό» των 270, που θα τον αναδείξει νικητή των εκλογών. Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτύρεται για νοθεία και ζητά, μάλλον μάταια, να σταματήσει η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων, απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

    Οι Δημοκρατικοί πήραν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων ενώ οι Ρεπουμπλικανοί τον έλεγχο της Γερουσίας, κάτι που προμηνύει πως η κόντρα μεταξύ των δύο σωμάτων θα συνεχιστεί. Και ενώ αυτό θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να ανησυχεί την αγορά, ενόψει και των νέων συζητήσεων για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, εντούτοις η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, με τις μετοχές να επιδίδονται σε ένα νέο ράλι, αποδεικνύοντας πως το πολιτικό χάος μπορεί να έχει και τη θετική του πλευρά.

    Την ίδια ώρα η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια, όπως αναμενόταν, ενώ από την αγορά εργασίας, καταγράφηκε πτώση στις αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που πέρασε.

    Κόντρα στο πολιτικό κλίμα, λοιπόν, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.390,18 μονάδες με άνοδο 1,95%, ο  S&P 500 στις 3.510,45 μονάδες με κέρδη 1,95% ενώ ο  Nasdaq στις 11.890,93 μονάδες με άνοδο 2,59%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 2 έκλεισαν με πτώση (UnitedHealth -0,05% και Merck & Co.-0,20%). Από τις υπόλοιπες 28, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των Dow (5,43%) και Caterpillar (5,06%) ενώ ακολούθησε αυτή της JPMorgan (4,09%).



    ΣΧΟΛΙΑ