Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο

Pipework and storage tanks stand outside at the Royal Dutch Shell Plc lubricants blending plant in Torzhok, Russia. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι τιμές τόσο του Brent όσο και του αμερικανικού αργού τη Δευτέρα, καθώς οι traders περιμένουν ότι η Σαουδική Αραβία θα πιέσει τις υπόλοιπες χώρες του OPEC να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου στα τέλη του έτους.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του brent παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται 1,03% στα 67,45 δολάρια το βαρέλι και η αντίστοιχη λήξη του αμερικανικού αργού καταγράφει κέρδη 1,46% στα 57,51 δολάρια το βαρέλι.

«Η αγορά αναμένει μία σημαντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου» ανέφερε ο Stephen Innes, υπεύθυνος συναλλαγών στα παράγωγα της Oanda στη Σιγκαπούρη.

O OPEC, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, δέχεται πιέσεις για περικοπή της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, ώστε να αντισταθμιστεί η παγκόσμια επιβράδυνση της ζήτησης για τον «μαύρο χρυσό».

Αν και οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας, οι τιμές παραμένουν κατά 25% χαμηλότερες των πρόσφατων υψηλών στις αρχές Οκτωβρίου.