Υπό κανονικές και ομαλές συνθήκες τίποτα δεν θα συνηγορούσε στο ότι η Τουρκία θα τραβήξει στα άκρα την ένταση με την Ελλάδα αυτή τη φορά, στη Ν.Α. Μεσόγειο.

Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι το ελληνικό 10ετές κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2000 στο 1,059%!

Επίπεδα πρωτοφανή για το ρίσκο της χώρας, το οποίο τείνει να μειωθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις κάτω και από το 1%. Σε αντίστοιχη τροχιά κινείται και το αντίστοιχο ιταλικό στο 1,054% .

Οι ξένοι βλέπουν ότι η χώρα μας από τη μία έχει ρυθμίσει το χρέος της το οποίο είναι διακρατικό για την επόμενη 15ετία και ταυτόχρονα για τα επόμενα επτά με δέκα χρόνια έχει ζεστά 72 δις. ευρώ και πως είναι στο χέρι της αν από τα κεφάλαια αυτά θελήσει να δανειστεί τα 12 με 12,5 δισ. ευρώ.

Θεωρούν ότι είναι η ευκαιρία για την επόμενη μέρα της χώρας να συντελεστεί ένα οικονομικό θαύμα. Και πως για να γίνει αυτό θα χρειαστούν μεταρρυθμίσεις των οποίων δεν φείδεται, όπως έχει αποδείξει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά, η πορεία πτώσης του ελληνικού 10ετούς δεν συνηγορεί στο ότι έρχεται εμπλοκή. Το αντίθετο, παρά την παράταξη των δύο στόλων στο νότιο Αιγαίο, του ελληνικού και του τουρκικού, προεξοφλείται αποκλιμάκωση.

Ωστόσο, είναι αληθές, ότι η πτωτική πορεία του ελληνικού 10ετούς δεν πυροδοτεί αγοραστικό κλίμα στο Χ.Α.