• ΑΓΟΡΕΣ

    Πτωτικό παραμένει το ΧΑ, λυγίζουν οι Τράπεζες


    Update 14:10

    Με απώλειες εξακολουθεί να κινείται λίγο μετά τις 14:00 ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σπάζοντας το πενθήμερο ανοδικό του σερί, κινούμενος στις 633,90 μονάδες (-0,68%). Η διάθεση ανάκαμψης που έδειξε ο ΓΔ μετά την πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης, δεν κράτησε όσο έπρεπε για να τον επαναφέρει σε θετικά εδάφη, με τις τράπεζες να “κουράζονται” και να γυρνούν στο κόκκινο, πλην της Πειραιώς.

     

    Το χθεσινό +2% ίσως κινητοποιεί κάποιους βραχυπρόθεσμους επενδυτές να κλείσουν τις θέσεις τους με κέρδη. Ταυτόχρονα, η σημερινή διορθωτική τάση των ξένων αγορών, ενισχύει τις προθέσεις των εγχώριων πωλητών, ενώ οι τυχόν πολιτικές εξελίξεις που ενδέχεται να προκύψουν από την αυριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, συνδράμουν πιθανώς στη συνολική αβεβαιότητα σχετικά με το σημαντικότατο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκαλώντας και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους επενδυτές.

    Στις 462,39 μονάδες έχει επιστρέψει ο Δείκτης των τραπεζών, με την Πειραιώς να είναι η μόνη που παραμένει στα συν (ΠΕΙΡ +1,39%), ύστερα και από την τακτική έκθεση της Deutsche Bank, κατά την οποία “βλέπει” περιθώρια ανόδου ως και 188% για την τράπεζα. Με διευρυμένες απώλειες κινούνται όλες οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, με την Εθνικη στο -1,58%, την Alpha Bank στο -1,65% και τη Eurobank στο -1,90%

    Λιγοστεύουν τα πράσσινα και στον υπόλοιπο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με μόλις 4 τίτλους να διεκδικούν θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, στο +0,65% βρίσκεται η ΔΕΗ, στο +0,31% η ΜΠΕΛΑ, στο +0,38% η ΒΙΟ, ενώ με ενισχυμένα κέρδη +3,09% κινείται ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Χθες το απόγευμα, ο διεθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού ομίλου, εξέφρασε τις προσδοκίες του για εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 45 εκατομμυρίων ευρώ, από τη συγχώνευση του Ελλάκτωρα με τη θυγατρική Ελ.Τεχ.

    Με διευρυμένες απώλειες κινούνται ΜΥΤΙΛ (-1,52%), ΣΑΡ (-1,37%), ΕΕΕ (-1,30%) και ΟΠΑΠ (-1,28%).

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 17,11 εκατομμύρια ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ