Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές

Με πτώσεις άνοιξαν οι αγορές στην Ευρώπη, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και οι πιθανές συνέπειές του στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, επανέρχονται στο προσκήνιο. Μία σειρά αδύναμων στοιχείων στην Κίνα σήμερα το πρωί, πρόσθεσε περισσότερη νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους δείκτες σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη να παρουσιάζουν απώλειες 1,69% και 1,53% αντίστοιχα. Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν τον Νοέμβριο με τον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και 15 χρόνια, επιβαρύνοντας το κλίμα φόβου για γενική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στον απόηχο των αρνητικών αποδόσεων της Ασίας, τα ευρωπαϊκα χρηματιστήρια υποχωρούν, με τον Euro Stoxx 50 να σημειώνει απώλειες 0,89%, τον DAX στο -1,26%, τον CAC 40 στο Παρίσι να χάνει 0,98% και τον FTSE 100 στο Λονδίνο να βρίσκεται στις 6.809 μονάδες (-0,98%).

Στην κακή εικόνα των ευρωαγορών, συμβάλλει και η άκαρπη προσπάθεια της Theresa May να διασώσει τη συμφωνία του Brexit χτες στις Βρυξέλλες, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ την κατηγόρησαν ότι η στρατηγική της για να καταφέρει να περάσει το σχέδιό της στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, δεν είναι βιώσιμη. Αποπειρώντας να κατευνάσει κάποιους από τους εγχώριους επικριτές της, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός κατάφερε να αποξενώσει έναν μεγάλο αριθμό ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και έπειτα από μια νευρική συνεδρίαση με μικτά πρόσημα την Πέμπτη, τα futures Δεκεμβρίου κινούνται καθοδικά, με τον S&P, τον Dow Jones και τον Nasdaq να σημειώνουν απώλειες -1,08%, 1,06% και 1,35% αντίστοιχα