Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση του ευρώ μετά τη νίκη της αριστεράς

Ζαν Λικ Μελανσόν

Ζαν Λικ Μελανσόν

Η απροσδόκητη νίκη του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου προκαλεί πτώση του ευρώ καθώς οι αγορές φοβούνται ένα ριζοσπαστικό ξεφάντωμα δαπανών.

Το ευρώ υποχώρησε 0,3% τις πρώτες πρωινές ώρες των συναλλαγών στην Ασία την Κυριακή, αφού το κόμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου της Γαλλίας αναδείχθηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία δημιουργούν νέα αβεβαιότητα στις αγορές και τίθενται οι βάσεις για περαιτέρω μεταβλητότητα στο μέλλον, ανέφεραν οικονομικοί αναλυτές στο Reuters.

«Φαίνεται ότι τα αντι-ακροδεξιά κόμματα πήραν πραγματικά μεγάλη υποστήριξη», δήλωσε ο Simon Harvey, επικεφαλής ανάλυσης συναλλάγματος στη Monex Europe.

«Αλλά θεμελιωδώς από την άποψη της αγοράς, δεν υπάρχει καμία διαφορά όσον αφορά το αποτέλεσμα. Θα υπάρξει πραγματικά ένα κενό όσον αφορά τη νομοθετική ικανότητα της Γαλλίας» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης