• ΑΓΟΡΕΣ

    Προσλήψεις μετά από 15 χρόνια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Οι θέσεις εργασίας

    Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

    Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου


    Μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στελεχώνεται!

    Εκεί που μία απόφαση για καταχρηστικές συναλλαγές, εις βάρος των μετόχων μειοψηφίας μπορεί και να χρειαζόταν για να ληφθεί ακόμα και πέντε χρόνια, πλέον φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.

    Σήμερα προκηρύσσεται διαγωνισμός για την κάλυψη 34 θέσεων ως επί το πλείστον σε νομικούς και στελέχη της πληροφορικής. Η διάρκεια του διαγωνισμού θα διαρκέσει ως την πρώτη Αυγούστου, τελευταία ημέρα κατάθεσης βιογραφικών από τους ενδιαφερόμενους.

    Η σύμβαση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα είναι διετής.

    Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων Ε.Ε.Π. Νομικών, Οικονομολόγων και Ελεγκτών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με αρμοδιότητες των εποπτικών διευθύνσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αυτές περιγράφονται στη νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς, ήτοι με τη διενέργεια ελέγχων, την προετοιμασία και υποβολή εισηγήσεων στα αρμόδια όργανα της Ε.Κ., την παροχή διευκρινίσεων – οδηγιών σε εποπτευόμενους για θέματα αρμοδιότητας των διευθύνσεων της Ε.Κ. κλπ.

    Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί για την πλήρωση της θέσης Ειδικών Πληροφορικής θα έχει ως αντικείμενο απασχόλησης την υποστήριξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του προσωπικού της σε ζητήματα πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών, καθώς και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου και βάσεων δεδομένων σε περιβάλλον Microsoft, NET και SQL Server.

    Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί για την πλήρωση της θέσης Ειδικών Πληροφορικής θα έχει ως αντικείμενο απασχόλησης την υποστήριξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του προσωπικού της σε ζητήματα πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών, στον σχεδιασμό, την υποστήριξη, τη διαχείριση και την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων (πλατφόρμα windows, δικτυακές γνώσεις σε πρωτόκολλο tcp/ip, γνώσεις σε δικτυακό περιβάλλον), καθώς και στον χειρισμό λειτουργικών θεμάτων σε Microsoft περιβάλλον on premise και στο cloud.

    Για τις θέσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα συνεκτιμηθούν, μεταξύ άλλων, από την Επιτροπή Επιλογής Προσωπικού τα ακόλουθα προσόντα:

    α) Εμπειρία στον χειρισμό υποθέσεων χειραγώγησης ή/και κατάχρησης αγοράς ενώπιον ελληνικών και αλλοδαπών δικαστηρίων ή ανεξάρτητων διοικητικών αρχών.

    (β) Εμπειρία στον εντοπισμό και την αξιολόγηση πρακτικών χειραγώγησης της τιμής των μετοχών και γενικότερα παραβίασης της νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς.

    (γ) Γνώση γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός της αγγλικής.

    (δ) Δυνατότητα κατανόησης χρηματοοικονομικών θεμάτων ή/και επαγγελματική συνεργασία με οικονομολόγους.

    (ε) Έρευνες, μελέτες ή/και δημοσιεύσεις σε θέμα συναφές με το γνωστικό αντικείμενο.

    Διαβάστε επίσης:

    Cenergy: Αγόρασε οικόπεδο στη Βαλτιμόρη για το νέο εργοστάσιο καλωδίων – Τέλος η συνεργασία με Ørsted

    J.P. Morgan: Υποβαθμίζει τις μετοχές στην Ελλάδα, διατηρεί τη θετική σύσταση για τα ομόλογα

    Χρηματιστήριο: Τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από επανεπενδύσεις μερισμάτων τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ