Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Περιορισμένες οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Wall Street

Παρά τη διεθνή χρηματιστηριακή ταραχή και τους μεγάλους δείκτες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία να χάνουν ως και 2% της αξίας τους, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να κρατήσει υπό έλεγχο τις απώλειές του. Σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από πιέσεις σε ολόκληρο σχεδόν το ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να μειώσει στο ήμισυ την πτώση που σημείωσε μες στην ημέρα. Με άνοιγμα στις 652,46 μονάδες (-0,67%), η αγορά έδειξε μία συνεχόμενη πτωτική τάση, που κορυφώθηκε το μεσημέρι όταν βρέθηκε στις 644,38 μονάδες (-1,90%).

Το κλίμα άρχισε να αναστρέφεται σταδιακά τις απογευματινές ώρες, με τον δείκτη να κατευθύνεται προς το σημείο του ανοίγματός του και να κλείνει τη συνεδρίαση στις 652,04 μονάδες (-0,74%).

Έντονη ήταν η μεταβλητότητα και στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε στις 488,42 (-1,26%). Την καλύτερη ημερήσια απόδοση του κλάδου, αλλά και του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης είχε η ΠΕΙΡ (+2,32%) με την ΑΛΦΑ να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες στο ταμπλό(-2,96%).

Από τους “νικητές” της ημέρας, πέραν της Πειραιώς, άνοδο άνω του 1% είχε ο ΟΛΠ στον Large Cap και ο ΑΒΑΞ  στον Mid Cap.

Κινητικότητα παρουσίασε η ΓΡΙΒ, με τρία πακέτα συναλλαγών και τελικό τζίρο 3,56 εκατομμύρια ευρώ. Η μετοχή έκλεισε στα 8,70€ (-1,14%).

Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 38,34 εκατομμύρια ευρώ.