• ΑΓΟΡΕΣ

    Περιορισμένες οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Wall Street


    Παρά τη διεθνή χρηματιστηριακή ταραχή και τους μεγάλους δείκτες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία να χάνουν ως και 2% της αξίας τους, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να κρατήσει υπό έλεγχο τις απώλειές του. Σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από πιέσεις σε ολόκληρο σχεδόν το ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να μειώσει στο ήμισυ την πτώση που σημείωσε μες στην ημέρα. Με άνοιγμα στις 652,46 μονάδες (-0,67%), η αγορά έδειξε μία συνεχόμενη πτωτική τάση, που κορυφώθηκε το μεσημέρι όταν βρέθηκε στις 644,38 μονάδες (-1,90%).

    Το κλίμα άρχισε να αναστρέφεται σταδιακά τις απογευματινές ώρες, με τον δείκτη να κατευθύνεται προς το σημείο του ανοίγματός του και να κλείνει τη συνεδρίαση στις 652,04 μονάδες (-0,74%).

    Έντονη ήταν η μεταβλητότητα και στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε στις 488,42 (-1,26%). Την καλύτερη ημερήσια απόδοση του κλάδου, αλλά και του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης είχε η ΠΕΙΡ (+2,32%) με την ΑΛΦΑ να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες στο ταμπλό(-2,96%).

    Από τους “νικητές” της ημέρας, πέραν της Πειραιώς, άνοδο άνω του 1% είχε ο ΟΛΠ στον Large Cap και ο ΑΒΑΞ  στον Mid Cap.

    Κινητικότητα παρουσίασε η ΓΡΙΒ, με τρία πακέτα συναλλαγών και τελικό τζίρο 3,56 εκατομμύρια ευρώ. Η μετοχή έκλεισε στα 8,70€ (-1,14%).

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 38,34 εκατομμύρια ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ