Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

«Κρατάει» το θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο Αθηνών. Υπεραποδίδουν οι τράπεζες

Wall street

Συνεχίζεται η επιχείρηση ανάκαμψης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τις τράπεζες να υπεραποδίδουν καταγράφοντας κέρδη άνω του 3%, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή άλλων δεικτοβαρών μετοχών όπως της Motor Oil, Βιοχάλκο και ΔΕΗ μεταξύ άλλων.

Η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο δείχνει να βελτιώνεται από την κινητικότητα που παρατηρείται από τις διοικήσεις των τραπεζών για την πώληση πακέτων κόκκινων δανείων, ενώ και οι ευρωαγορές σήμερα σημειώνουν σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απ’ ό,τι φαίνεται η Αpollo θα είναι ο αγοραστής του χαρτοφυλακίου Jupiter της Alpha Bank. Μέχρι πρόσφατα ακουγόταν ότι η προσφορά της Αpollo κινείται μεταξύ του 25c -30c, βάσει του gross book value. Βάση των νέων πληροφοριών, η νέα τιμή είναι στα 30c και, αν βεβαιωθεί αυτό, τα νέα είναι πολύ καλύτερα για την Alpha Bank. Εμπλεκόμενοι στην αγορά θεωρούν τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη της τάξης του 3,7% στις 529 μονάδες. Κέρδη κοντά στο 4% σημειώνουν οι Eurobank και Τρ. Πειραιώς, η Alpha Bank ενισχύεται 3,88% και η ΕΤΕ 3,31%.

Σημαντική η συνδρομή της Motor Oil (+2,28%) στα 18,86 ευρώ ενώ η Goldman δίνει τιμή στόχο τα 20 ευρώ  (από 26 ευρώ προηγουμένως) υποδηλώνοντας ένα περιθώριο ανόδου της τάξης του 8,5% βάσει του χτεσινού κλεισίματος της μετοχής. 

Η ΔΕΗ καταγράφει κέρδη 2,38% στα 1,377 ευρώ και ακολουθούν ενδεικτικά οι Βιοχάλκο(+2,26%), EXAE (+1,56%) και Μυτιληναίος (+1,3%) μεταξύ άλλων.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Coca Cola (-1,63%) και ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,72%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, Ικτίνος και Cenergy ενισχύονται 2,13% και 0,73% αντίστοιχα.

Στην αγορά παραγώγων, το ενδιαφέρον εστιάζεται για άλλη μία φορά στo ΣΜΕ της ΕΤΕ (18.029), ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο όγκος συμβολαίων στη Eurobank (7.245) τις τελευταίες μέρες.

Η καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 13,5 εκατ. ευρώ.