Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο παρατηρείται στις διεθνείς αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών παραδέρνει κάτω από τις 900 μονάδες, τις οποίες επανακατέκτησε μετά από 16 μήνες. Κι ενώ φάνηκε ότι η αγορά πάει να σταθεροποιηθεί εκεί, τελικά το «μόμεντουμ» όπως λένε οι χρηματιστές δεν είναι ικανό για να διατηρήσει το θετικό.

Λίγο η άνοδος των μετοχών σε ιστορικά υψηλά, η αντίδραση των τραπεζών πάνω από 200% από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου, ενδοεπιχειρηματικές έριδες, αμφιβολίες για τις λεπτομέρειες που διέπουν μεγάλα επενδυτικά projects, ανησυχία ως προς το τι μέλλει γενέσθαι τον ερχόμενο Μάρτιο όταν θα τελειώσει η ΕΚΤ τις επαναγορές των ομολόγων, η μετάλλαξη του κορoνοϊου που «σαμποτάρει» τον τουρισμό και κατ’ επέκταση την ευόδωση των σεναρίων για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, όλα αυτά μαζί καθιστούν τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Ταυτόχρονα στην αγορά με τον τζίρο μειωμένο 50 – 60% σε σχέση με τον Μάιο και τις ημερήσιες συναλλαγές να θυμίζει κάτι από συνεδρίαση μετά τον Δεκαπενταύγουστο, η ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών δυσχεραίνεται όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση κεφαλαίου της Alpha.

Ο γενικός δείκτης με 30 εκατ. ευρώ υποχωρεί 1%, στις 894 μονάδες. Κάποιοι επαγγελματίες της αγοράς πάντως, δεν κρύβουν ότι η διόρθωση είναι θεμιτή προκειμένου να δημιουργηθούν ευκαιρίες σε καλύτερες αποτιμήσεις.

Ωστόσο, η Alpha ενισχύεται οριακά στο 1,11 ευρώ με 2,5 εκατ. τεμάχια. Από εκεί και πέρα, η μεγάλη κεφαλαιοποίηση βρίσκεται στο κόκκινο. Πτώση πάνω από 1,5% για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,78 ευρώ, ενώ λιγότερο, κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα, υποχωρεί η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ στα 9,40 ευρώ.

Πάνω από 1% η πτώση που εντοπίζεται δύο ώρες πριν από το πέρας των συναλλαγών σε Βιοχάλκο, ΔΕΗ, κάτω από τα 9 ευρώ, Ελλάκτωρ, στο 1,50, Eurobank στα 0,84, ΕΧΑΕ στα 4,12, ΜΟΗ στα 14,10 και Περαιώς στο 1,469 ευρώ. Πάνω από 2% η πτώση για τον ΟΤΕ, στα 14,53 ευρώ με 225 χιλιάδες τεμάχια.

Ωστόσο, κέρδη πάνω από 4% για την Ιντραλότ μετά τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, ενώ χθες η μετοχή υποχώρησε πάνω από 14%. Πιέσεις βγαίνουν επίσης στην Lamda, την Άβαξ, την Τεχνική Ολυμπιακή, την Autohellas (που επηρεάζεται λόγω των χαμηλών προσδοκιών από τον τουρισμό).

Διαβάστε επίσης

Μανούσος Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Θα συναντηθούμε με τη ΡΑΕ στα διοικητικά δικαστήρια

Κώστας Σκρέκας: Έως 70% φθηνότερα τα φωτοβολταϊκά από τον λιγνίτη

Στα δικαστήρια ο Ανδρέας Ψυχάρης κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου