Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακά κέρδη με μοιρασμένα πρόσημα στο ΧΑ

Wall Street

update 14:22

Συνεχίζει τις προσπάθειές του να φτάσει τις 650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καταγράφοντας μέχρι στιγμής κέρδη 0,22%. Χωρίς κάποια είδηση να την καθοδηγεί, η αγορά ακολουθεί μια μάλλον αδιάφορη και πλάγια πορεία , με τους επενδυτές να αναζητούν ώθηση από τις τράπεζες και τις διεθνείς εξελίξεις.

Με την ΕΚΤ να ανακοινώνει σήμερα τον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης, το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να καθοριστεί από τις δηλώσεις του Προέδρου της Mario Draghi καθώς οι ανησυχίες που προκύπτουν από τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και την υγεία των τραπεζών της, ίσως να οδηγήσουν στην άτυπη συνέχεια της στήριξης που παρέχει η Κεντρική Τράπεζα.

Ο ελληνικός δείκτης πάντως παρουσιάζει προς το παρόν καλύτερη εικόνα από τους ευρωπαϊκούς, με τους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να είναι σχεδόν ίσα μοιρασμένοι στα συν και τα πλην. Με ενισχυμένο θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται ο τίτλος της ΔΕΗ (+1,74%), ξεχωρίζει η μετοχή του Μυτιληναίου (ΜΥΤΙΛ +1,01%) και ακολουθεί η Μοτορ Όιλ (ΜΟΗ +0,95%) και η Αεροπορία Αιγαίου (ΑΡΑΙΓ +0,91%). Στον αντίποδα, πτώση σημειώνουν οι Φουρλής ΑΕ (ΦΡΛΚ -1,63%), Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ -1,37%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ Συμμετοχών (ΓΕΚΤΕΡΝΑ -2,22%) και Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ -1,18%).

Βελτιωμένη ελαφρώς είναι η εικόνα και στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος κινείται ανοδικά κατά 0,79% στις 469,58 μονάδες. Του κλάδου ηγείται η Alpha Bank (ΑΛΦΑ +1,14%)και ακολουθούν οι  Εθνική τράπεζα (ΕΤΕ +0,86%) και Eurobank (ΕΥΡΩΒ +0,58%). Αρνητικό πρόσημο διατηρεί  η τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ -1,06%).

Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 16,8 εκατομμύρια ευρώ.