• ΑΓΟΡΕΣ

    Optima Bank για Τιτάν: Οι θετικές προοπτικές και η ΙΡΟ στις ΗΠΑ θα στηρίξουν περαιτέρω τη μετοχή


    Η Optima Bank και ο Νέστορας Κάτσιος εκτιμούν ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές για την Titan Cement International (Τιτάν) και προτείνουν νέα τιμή στόχο τα 40,6 ευρώ ανά μετοχή από 33,90 ευρώ προηγουμένως, αποδίδοντας σύσταση αγορά (buy), καθώς υποδηλώνει περιθώριο ανόδου περίπου 35% στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς.

    Η μετοχή διαπραγματεύεται σε περίπου 5,4 φορές τον δείκτη EV/EBITDA για φέτος, το οποίο συνεπάγεται έκπτωση 18%-30% σε σχέση με την ΕΕ και βαθιά έκπτωση 50%-60% έναντι της ομάδας των ομολόγων στις ΗΠΑ. Συνολικά, πιστεύουν ότι στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς η αποτίμηση παραμένει ικανοποιητική για έναν μακροπρόθεσμο επενδυτή με υγιή αύξηση του μερίσματος σε πάνω από 1 ευρώ ανά μετοχή.

    Οι προοπτικές της Τιτάν ενισχύονται από: α) τη σταθερή αγορά κατοικιών και τον αυξανόμενο αριθμό έργων υποδομής στις ΗΠΑ, καθώς ο όμιλος δραστηριοποιείται σε πολιτείες με ανώτερα δημογραφικά και εισοδηματικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τον μέσο όρο των ΗΠΑ), β) το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα που υποστηρίζει την περαιτέρω ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των μεγάλων δημόσιων έργων υποδομής, γ) τη σταθεροποίηση του ενεργειακού κόστους στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης με την αύξηση των εναλλακτικών καυσίμων στο ενεργειακό μείγμα, και παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Αίγυπτο.

    Η Τιτάν αναμένεται να ολοκληρώσει την ΙΡΟ ενός μειοψηφικού ποσοστού (15%-25%) της θυγατρικής της στις ΗΠΑ. Το 50%-60% discount που διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή της Τιτάν έναντι των ομοειδών της στις ΗΠΑ, θα ξεκλειδώσει περαιτέρω την κρυμμένη αξία και θα προσθέσει αξία στη μετοχή. Σύμφωνα με τις νέες παραδοχές της Optima, αναμένει υγιή αύξηση της ζήτησης και οι διατηρήσιμες τιμές θα οδηγήσουν τον κύκλο εργασιών του 2024 σε περαιτέρω αύξηση κατά 4,2% σε ετήσια βάση σε 2.654 εκατ. ευρώ (από 2.624 εκατ. ευρώ προηγουμένως). Όσον αφορά την κερδοφορία, αναμένει ότι ο συνδυασμός της τιμολόγησης σε συνδυασμό με τις ομαλοποιημένες τιμές ενέργειας και την αποτελεσματικότητα του κόστους θα επιτρέψει στα EBITDA να αυξηθούν κατά 6,8% σε ετήσια βάση σε 576,8 εκατ. ευρώ (αναβάθμιση κατά 7,9% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή τους).

    «Όσον αφορά το μέλλον, έχουμε επίσης αυξήσει τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις μας κατά 10-12% το 2025-2026, λόγω της ευνοϊκής τιμολόγησης, της σταθερής ζήτησης και της ομαλοποίησης του κόστους σε όλες τις περιοχές. Παρά τις αυξημένες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, οι οποίες θα κατευθυνθούν κυρίως προς τις ΗΠΑ, (νέοι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής, αποσυμφόρηση, βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας κατά 1,1 εκατ. τόνους έως το 2026 ή περίπου 25-30% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας) και επίσης για την επένδυση στο Καμάρι στην Ελλάδα, η μόχλευση αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα περίπου 1,0 φορά σε όρους καθαρού δανεισμού/EBITDA, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την αύξηση των μερισμάτων κατά 10% ετησίως κατά την περίοδο 2024-2027», καταλήγει ο Κάτσιος.

    Διαβάστε επίσης

    Απόστολος Βακάκης: Το Jumbo έχασε 1 δισ. ευρώ σε 90 μέρες, αλλά αυτός έβαλε στην τσέπη 110 εκατ. ευρώ!

    Citi για Coca Cola HBC: Δεν βλέπει καταλύτες για περαιτέρω άνοδο στη μετοχή της

    Pantelakis Securities για Jumbo: Εξαιρετικό σημείο εισόδου για τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ