Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Όλες οι προτάσεις της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών για το χρηματιστήριο και το νέο ρόλο της Εναλλακτικής Αγοράς

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αθανάσιος Κουλορίδας και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Λιακόπουλος

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αθανάσιος Κουλορίδας και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Λιακόπουλος

Δέσμη στοχευμένων προτάσεων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της χρηματιστηριακής αγοράς και της επανατοποθέτησης συνάμα του χρηματιστηριακού προϊόντος, έχει εκπονήσει η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών.

Στις προτάσεις αυτές αναφέρθηκαν χθες, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, δύο κορυφαία στελέχη της διοικούσας επιτροπής της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. Ο Πρόεδρος, Αθανάσιος Κουλορίδας, δικηγόρος και επίκουρος καθηγητής εταιρικού δικαίου και κεφαλαιαγοράς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Λιακόπουλος, νομικός σύμβουλος του Ομίλου της Πειραιώς.

Η τολμηρότερη ίσως από τις ζητούμενες παρεμβάσεις έχει στόχο να αναβαθμίσει τη συναλλακτικά χειμαζόμενη Εναλλακτική Αγορά. Δίνοντας παράλληλα και διέξοδο στις ατροφικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, εισηγμένες εταιρείες.

Από την πλευρά της Ένωσης Εισηγμένων, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις προτεινόμενες οριζόντιες παρεμβάσεις μείωσης του κόστους συμμόρφωσης για τις μικρομεσαίες εισηγμένες εταιρίες, κατά τα πρότυπα της Jobs Act στις ΗΠΑ.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ενίσχυσης του ρόλου της Ε.ΝΑ. ως αναπτυξιακής αγοράς (Growth Market). Όπως επίσης και  με την υποστήριξη αντίστοιχων παρεμβάσεων, που προτείνονται από την ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ και είναι οι ακόλουθες:

Κίνητρα εισαγωγής και παραμονής στο χρηματιστήριο

Πέραν τούτων και αναφορικά με τα κίνητρα εισαγωγής και παραμονής στο χρηματιστήριο, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών προτείνει:

Διαφορετικό μίγμα εποπτείας

Επιπρόσθετα, η Ένωση Εισηγμένων προτείνει να υπάρξει ένα διαφορετικό μίγμα εποπτείας, εστιαζόμενο στα ακόλουθα:

Διαβάστε επίσης

Ουίλσον (Morgan Stanley): Γιατί περιμένουμε απότομη προσγείωση από την bull market

Goldman Sachs: Ουδέτερη στάση στις μετοχές παρά την αύξηση των στόχων στους δείκτες Ευρώπης και ΗΠΑ

Γενικές Συνελεύσεις εισηγμένων: Ξένα funds και Proxy Advisors πίσω από τα ηχηρά «όχι» για θέματα αμοιβών

──────────────────

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων