• ΑΓΟΡΕΣ

    Nvidia: Όλα τα βλέμματα της Wall Street στα αποτελέσματα της πιο πολύτιμης μετοχής

    • NewsRoom
    Ο Τζεν-Σου Χουάνγκ ίδρυσε την Nvidia το 1993

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang


    Στο κόκκινο με ήπιες πιέσεις βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» για τα επερχόμενα αποτελέσματα της Nvidia, μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

    Το πάρτυ των 4 τρισ. δολαρίων

    Με τον S&P να έχει εκτοξευτεί κατά 4 τρισ. δολάρια χάρη στη δυναμική της Nvidia και τις τεχνολογικές μετοχές να ξαναζούν στιγμές δόξας όπως το 2021, η αγωνία για μία απότομη ανακοπή του ράλι είναι μεγάλη.

    Σύμφωνα με την αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης, τα αποτελέσματα της Nvidia αναμένεται να φέρουν μια ανατροπή της τάξης του 10% στις μετοχές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ανάλογα με το αν θα είναι θετικά ή αρνητικά. Μία κίνηση που θα διαγράψει ή θα προσθέσει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

    Η εταιρεία που κατασκευάζει τσιπ και έχει συνδεθεί με την είσοδο στην Τεχνητή Νοημοσύνη αντιπροσωπεύει το 6,7% του S&P 500, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μετά την Apple Inc. Έχει επίσης μια στάθμιση άνω του 8% στον Nasdaq 100 και αποτελεί το 14% του δείκτη Philadelphia Semiconductor Index.

    «Η Nvidia είναι προφανώς ο καλύτερος τρόπος για τους επενδυτές να αξιολογήσουν τον χώρο  των υποδομών τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο John Belton, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Gabelli Funds. «Τα κέρδη της Nvidia παρακολουθούνται επειδή έχουν άμεση επιρροή στην πορεία πολλών εταιρειών που συνδέονται με το AI».

    Οι υψηλές προσδοκίες

    Στο επίκεντρο θα είναι οι πωλήσεις.

    Για πέντε τρίμηνα τώρα, η εταιρεία  έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες και υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για το μέλλον. Το έχει καταφέρει αυτό με το να γίνει ο κύριος αποδέκτης δισεκατομμυρίων σε δαπάνες για την τεχνητή νοημοσύνη, οπότε οποιαδήποτε απόκλιση από αυτή την τάση θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσο κοντά βρισκόμαστε στο τεχνολογικό άλμα που οραματίζονται οι επενδυτές.

    Η δυναμική της βέβαια για κάποιους είναι λίγο πλαστή.

    «Δεν θα έπρεπε να αποτελεί καμπανάκι για την οικονομία η πορεία της Nvidia», εξηγεί η Shana Sissel, ιδρύτρια και πρόεδρος της Banríon Capital Management. «Αλλά έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα το μέγεθος της εκτόξευσης της μετοχής της, που πλέον επηρεάζει όλη την αγορά».

    Απώλειες στη Wall Street πριν τις ανακοινώσεις

    Πάντως, λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Nvidia, η Wall Street κινείται με απώλειες, με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο.

    O S&P 500 κινείται με βουτιά 0,6% στις 5,592 μονάδες ενώ οι Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,05% στις  17,568.8 μονάδες.

    Ο  Dow Jones κινείται επίσης με απώλειες 0,44% στις 41.068,31 μονάδες.

    Η μεγαλύτερη πίεση στις τεχνολογικές μετοχές ήρθε από την βουτιά 23% της Super Micro Computers, καθώς η εταιρεία διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης δήλωσε ότι θα αναβάλει την υποβολή της ετήσιας φόρμας «10-K» για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «ολοκληρώσει την αξιολόγησή της. Παράλληλα η Hindenburg Research αποκάλυψε μια short θέση στη μετοχή την Τρίτη.

    Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί κατά 2,27% λίγο πριν το κλείσιμο της Wall Street.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες προσγείωσαν τον ΓΔ στις 1425 μονάδες – Ράλι για Coca Cola, Fourlis και Intrakat

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας

    Χρηματιστήριο: Με στήριξη από Coca Cola και ώθηση από JP Morgan



    ΣΧΟΛΙΑ