• ΑΓΟΡΕΣ

    Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο, με χαμηλό τζίρο

    • Contributor
    Οι τρεις λόγοι που η αγορά μένει καθηλωμένη, ο ΟΠΑΠ και ο Σωκράτης Λαζαρίδης

    Οι τρεις λόγοι καθήλωσης της οικονομίας


    Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο, με την αγορά να κινείται με χαμηλό τζίρο στα επίπεδα πέριξ των 840 μονάδων και το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο και την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

    Λίγο μετά τις 11:00 ο γενικός δείκτης σημείωνε απώλειες 0,18% στις 840,93 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 3,2 εκατ. ευρώ περίπου.

    O FTSE/ΧΑ LARGE CAP σημειώνει πτώση 0,11% στις 2.217 μονάδες, ενώ ο FTSE ΧΑ MID CAP ενισχύεται οριακά κατά 0,07% στις 1.148,55 μονάδες.

    Μεικτές τάσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, ενώ χωρίς αξιόλογες μεταβολές διαπραγματεύονται ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Φουρλής.

    Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance ΑΧΕΠΕΥ, ο 25ρης κινείται προς τις 2.300 μονάδες, με την αντίσταση στα τρέχοντα επίπεδα να οριοθετεί την -πιθανή- έναρξη νέου ανοδικού βραχυπρόθεσμου κύκλου.

    Η Fast Finance παρατηρεί και πάλι την Alpha Bank να βρίσκει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, έστω και ελαφρά μειωμένο σε σχέση με αυτό της περασμένης εβδομάδας,
    προσελκύοντας το 20% του συνόλου.

    Βασικές επενδυτικές επιλογές της ΑΧΕΠΕΥ παραμένουν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίου και ΕΛΠΕ, ενώ επισημαίνει για την Jumbo ότι είναι ένας τίτλος «ιδιαίτερα επιθετικός» και «πολύ προσεγμένος» στο “ταμπλό”.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,2% και στη Φρανκφούρτη ο  DAX κατά 0,1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: BlackRock Blog: Οι αγορές μετοχών δίνουν σταθερά κέρδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΑ: Εκτόξευση πάνω από τις 840 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη με πρωταγωνίστρια την Jumbo

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Wall Street: Ο Dow Jones αψήφισε Τραμπ και Fed και έκλεισε πάνω από τις 22.000 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ