• ΑΓΟΡΕΣ

    Νευρικότητα στο ΧΑ με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές – Κέρδη για τον Μυτιληναίο

    • Contributor


    Σε αρνητικό έδαφος κινείται η χρηματιστηριακή αγορά σήμερα, Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 830 μονάδες, λόγω κυρίως των πιέσεων στον τραπεζικό κλάδο. Στον αντίποδα, σημαντικά κέρδη σημειώνει η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίος μετά την «έκρηξη» κερδών στο πρώτο εξάμηνο.

    Στις 11:20 ο γενικός δείκτης σημείωνε απώλειες 0,30% και διαμορφωνόταν στις 827,31 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,36% ενώ υψηλότερες απώλειες σημειώνει η μεσαία κεφαλαιοποίησης (-0,71%).

    Με την εξαίρεση της Τράπεζας Πειραιώς (αμετάβλητη στα 4,86 ευρώ), όλοι οι άλλοι τραπεζικοί τίτλοι είναι σε αρνητικό πρόσημο. Ισχυρότερες πιέσεις δέχεται η Εθνική Τράπεζα (-1,89% στα 0,3640 ευρώ).

    Κέρδη 2,04% στα 8,49 ευρώ για τον Μυτιληναίο. Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προοπτικές που συνεπάγεται για τον όμιλο η απορρόφηση των θυγατρικών.

    Τις απώλειες της αγοράς περιορίζει η σταθεροποιητική κίνηση της Coca Cola 3E (+0,19% στα 26,34 ευρώ). Όπως «συνηθίζεται» σε πτωτικές συνεδριάσεις, η 3Ε λειτουργεί ως αντίβαρο, λόγω και της υψηλής στάθμισης της στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

    Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατεί επίσης αρνητικό κλίμα. Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας δίνουν την κατάλληλη αφορμή για ρευστοποιήσεις, με τους επενδυτές να στρέφονται στο «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η απορρόφηση των θυγατρικών οδήγησε σε έκρηξη κερδών το πρώτο εξάμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Η χαμηλή μεταβλητότητα ήρθε για να μείνει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΧΑ: Κολλημένο στα επίπεδα των 830 μονάδων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μεγάλων ομίλων

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ