• ΑΓΟΡΕΣ

    Θετικό πρόσημο για το ΧΑ – Πτώση κατά 4% για την Motor Oil

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Με θετικό πρόσημο κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο μετά από δύο ημέρες πτώσης και διορθωτικής τάσης, βρίσκει τα πατήματά του, ούτως ώστε να πλησιάσει και πάλι τα επίπεδα των 800 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,75% στις 788 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

    Το θέμα του χρέους είναι στο προσκήνιο τόσο όσον αφορά στην αγορά όσο και στην οικονομία. Με το ΔΝΤ στο πλευρό μας αναφορικά με το θέμα του χρέους, το πιο πιθανό είναι να έχουμε νέες εισροές χρήματος τόσο στα ομόλογα που ήδη έχουν βρεθεί στα επίπεδα του 2014 (Ελληνικό δημόσιο) ενώ πιο σημαντικό είναι ότι οι ιδιωτικές Ελληνικές εταιρείες μπορούν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά – όσον αφορά στις αποδόσεις – στον μέσο όρο της Ευρώπης σε σχετικό πάντα χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το κόστος δανεισμού των Ελληνικών Τραπεζών που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τα αποτελέσματα τους.

    Στο ταμπλό η προσοχή είναι για μια ακόμη φορά στραμμένη στις τράπεζες, καθώς είναι εκείνες που μπορούν υπό προϋποθέσεις να οδηγήσουν τον γενικό δείκτη σημαντικά υψηλότερα. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι παραμένουμε επιφυλακτικοί για την πορεία τους, αν και οι τελευταίες εξελίξεις (αξιολόγηση, νομική κάλυψη στελεχών και επιτάχυνση διαδικασιών για την διαχείριση κόκκινων δανείων) σταθεροποιούν τις προοπτικές του κλάδου και μειώνουν το ρίσκο μιας 4ης ανακεφαλαιοποίησης.

    Στο ταμπλό τώρα, οι Τέρνα Ενεργειακή, Folli Follie, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, με την τιμή της Eurobank να φτάνει το 3% ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, Λάμδα, Τιτάν, Grivalia και Σαράντης.

    Ήπια ανοδικά κινείται η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25, ήτοι οι  Εθνική, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίο, Alpha Bank, , Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΕΕ, Aegean, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Jumbo, ενώ ήπια πτωτικά κινείται ο ΟΤΕ . Η Βιοχαλκο είναι στο -1%, ενώ η Motor Oil στο -4%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ολομέλεια της Βουλής ζητάει οριστική αποβολή των βουλευτών της ΧΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Τα επόμενα βήματα στα κόκκινα δάνεια μετά τη νομική κάλυψη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραλύει η Αθήνα για 3 μέρες λόγω απεργιών – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ



    ΣΧΟΛΙΑ