• ΑΓΟΡΕΣ

    Θεαματικά κέρδη στη Wall Street – «Πρωταγωνιστής» ο Dow Jones με 196,14 μονάδες!

    • NewsRoom


    Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones να καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις του από τον Απρίλιο σπάζοντας το φράγμα των 200 μονάδων κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ενώ και ο S&P 500 έκλεισε «στα πράσινα» για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Από την άλλη, ο Nasdaq κατόρθωσε να κλείσει με κέρδη, βάζοντας τελεία έτσι στο αρνητικό σερί που ακολουθούσε στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, γεγονός που μαρτυράει πως οι επενδυτές διέκριναν αγοραστικές ευκαιρίες μετά τις απώλειες των προηγούμενων εβδομάδων.

    Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 196,14 μονάδες (+0,90%) στις 21.899,89 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq προσέθεσε 84,35 μονάδες (+1,36%) στις 6.297,48 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 24,14 μονάδες (+0,99%) κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 2.452,51 μονάδες.

    Είναι γεγονός ότι η Wall Street δέχτηκε ισχυρές πιέσεις κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων εβδομάδων, με την πολιτική διαμάχη και την αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την απειλή στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην κορεατική χερσόνησο να τεστάρουν την υπομονή των επενδυτών.

    Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις τους που στο παρελθόν έχουν εξοργίσει την Πιονγιάνγκ. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις αποτελούν «απερίσκεπτη συμπεριφορά, οδηγώντας την κατάσταση στην ανεξέλεγκτη φάση ενός πυρηνικού πολέμου».

    Οι επενδυτές στρέφουν παράλληλα σταδιακά την προσοχή τους στο παγκόσμιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ των ΗΠΑ, το οποίο θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο. Η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι είναι μεταξύ των ομιλητών, αν και οι αναλυτές δεν περιμένουν να δώσουν στο Τζάκσον Χολ κάποιο σήμα για αλλαγή της πορείας της νομισματικής πολιτικής στο προσεχές διάστημα.

    Πώς κινήθηκαν οι ευρωαγορές

    Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, γυρνώντας σε θετικό έδαφος έπειτα από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει του παγκόσμιου συνεδρίου των κεντρικών τραπεζιτών στο τέλος της εβδομάδας στις ΗΠΑ.

    Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,8% τερματίζοντας τις συναλλαγές στις 375,80 μονάδες. Ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε άνοδο 1,4% κλείνοντας στις 12.229,34 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,9% στις 5.131,86 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,9% στις 7.381,74 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε μικρές απώλειες 0,1% κλείνοντας στις 21.729,48 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,5% σκαρφαλώνοντας στις 10.409,80 μονάδες.

    Στο ταμπλό ξεχώρισε σήμερα η μετοχή της BHP Billiton με άλμα 2,1% μετά την ανακοίνωση του μεταλλευτικού κολοσσού ότι σχεδιάζει να πουλήσει τις χερσαίες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το τελικό της μέρισμα θα τριπλασιαστεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με κέρδη έκλεισε το ΧΑ χάρη στις τράπεζες – Μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ο John Paulson με 13,1 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ