• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε ισορροπία βρίσκεται το ΧΑ – Κέρδη κατά 3% για Folli Follie και Σαράντη


    Πέριξ των 780 μονάδων στρέφεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με σαφή αδυναμία να διατηρήσει την ανοδική του τάση, χωρίς την ύπαρξη των εξελίξεων εκείνων που θα μπορούσαν να το φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στις 800 μονάδες. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 786 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

    Από την περασμένη Πέμπτη (11/5), όπου ο δείκτης κατάφερε να αγγίξει τις 800 μονάδες, ξεκίνησε η διορθωτική τάση της αγοράς. Παρ’ όλη τη σημερινή προσπάθεια να συνεχιστεί αυτή η ολοκλήρωση της διορθωτικής πορείας, οι πωλητές επανήλθαν, πιέζοντας συγκεκριμένους τίτλους της αγοράς.

    Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις αναφορικά με την αξιολόγηση είναι στάσιμες, μέχρι την ψήφιση των νέων μέτρων από την ελληνική Βουλή.

    Τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου προβληματίζουν ακόμα την αγορά. Σήμερα η Citigroup, έκανε λόγο για επαναξιολόγηση των στοιχείων του ελληνικού ΑΕΠ, χωρίς να αποκλείει το γεγονός ότι αυτά του δ’ και του α’ τριμήνου μπορεί να αναθεωρηθούν για να επιδείξουν μία πιο ήπια αναπτυξιακή πορεία.

    Στο ταμπλό τώρα, η Folli Follie και η Σαράντης εξακολουθούν να κινούνται με κέρδη 3% και 2,5% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Grivalia και Ελληνικά Πετρέλαια . Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Eurobank, Λάμδα, ΜΕΤΚΑ, Εθνική, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Alpha Bank, Jumbo και ΕΕΕ.

    Στον αντίποδα, η Motor Oil υποχωρεί κατά 4%, με τη Βιοχαλκο να χάνει 1,40%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι  Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Attica Bank: Σε αναζήτηση ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή για έως και το 30% των μετοχών της!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τράπεζες ανοίγουν τα χαρτιά τους – Στην Βουλή την Τρίτη για όλα τα κρίσιμα θέματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΒ: Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ