• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε ήπια διορθωτική τάση το ΧΑ

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps


    Την πορεία προς το “κόκκινο” συνεχίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να προχωρά στις απαραίτητες διορθώσεις μετά από 13 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που έδωσαν κέρδη άνω του 18%. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,70% στις 792 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 38 εκατ. ευρώ.

    Θετικά προσκείμενη είναι η αγορά στην ενσωμάτωση των κερδών του προηγούμενου διαστήματος, η οποία μάλιστα γίνεται με την πλειονότητα των επενδυτών να διατηρούν τα κεκτημένα των 790 μονάδων. Όπως είναι φυσικό άλλωστε, υπήρχε ιδιαίτερη προσμονή από την αγορά για την διόρθωση αυτή, αν και πολύ νωρίτερα από τη σημερινή ημέρα, έτσι ώστε να προχωρήσει σε τυχόν αναμέτρηση με τις 800 μονάδες με περισσότερη ρευστότητα.

    Στο ταμπλό τώρα, η Grivalia, η Alpha Bank, η Eurobank, η Εθνική και η Λάμδα σημειώνουν απώλειες 2%, με τις Aegean, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ και Τιτάν  να καταγράφουν πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Folli Follie, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ.

    Στον αντίποδα, πέντε μετοχές του FTSE 25, οι ΕΕΕ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo,  και Τέρνα Ενεργειακή, βρίσκονται σε θετικά εδάφη, χωρίς ωστόσο τα κέρδη τους να ξεπερνούν το 0,4%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Κούβελας προς φαρμακοβιομηχανία: Υπομονή να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε σπάταλοι

     



    ΣΧΟΛΙΑ