• ΑΓΟΡΕΣ

    Καθοδική πορεία για το ΧΑ – Πτώση κατά 3% για Πειραιώς και Εθνική

    Στερλίνα


    Με απώλειες έκλεισε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να προσπαθεί να λάβει κατευθυντήριες γραμμές λόγω των διφορούμενων μηνυμάτων που έλαβε τη Δευτέρα (15 Μαΐου 2017) από πολλές πλευρές. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,86% στις 782 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 65 εκατ. ευρώ.

    Το ΧΑ σήμερα ξεκίνησε θετικά, έχοντας στο πλευρό του τη δυναμική που είχε αναπτύξει στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, αλλά και τη ρευστότητα που εξασφάλισε από την μικρή διόρθωση της Παρασκευής. Η κατάσταση αυτή άλλαξε από το μεσημέρι, όπου και  ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή το Σάββατο κάνει λόγο για ανάπτυξη μόνο 1,8% φέτος, υπό την προϋπόθεση της άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, τη στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός βασίστηκε σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7% φέτος.

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς και η Εθνική άσκησαν σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, κλείνοντας με απώλειες περίπου 3% έκαστη, με την ΕΧΑΕ να ακολουθεί με πτώση της τάξεως του 2%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Σαράντη, Eurobank, Motor Oil, ΜΕΤΚΑ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Alpha Bank και Folli Follie, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ.

    Στον αντίποδα, οι προσπάθειες της ΔΕΗ και της Βιοχάλκο -οι οποίες σημείωσαν κέρδη 2% και 1,46% αντίστοιχα- να περιορίσουν τις απώλειες του γενικού δείκτη δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες τους, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και Grivalia.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Moody’s: Θετικό πρόσημο για την κερδοφορία των τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Δείτε την έρευνα της CIA για τα παιδιά στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επεισόδιο Κασιδιάρη – Δένδια: Δείτε όλο το video του επίμαχου τσακωμού στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ