• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια ανοδικά κινείται το ΧΑ – Αύξηση κατά 3% για Πειραιώς

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Σε ανοδική πορεία βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή της με τις 800 μονάδες, μέχρι να έχει περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή της αναφορικά με τις προθέσεις των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος.
    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,98% στις 790 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

    Χθες (18 Μαΐου), ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο κλείνει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, με την αγορά πλέον να περιμένει να μάθει εάν αυτά τα μέτρα που έγιναν χθες νόμος του ελληνικού κλάδου είναι καθοριστικά για την μείωση του χρέους.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η σταθερότητα του Γενικού Δείκτη μεταξύ 780 και 800 μονάδων κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων είναι φυσιολογική, γεγονός που δίνει μια ανάσα στα υπεραγορασμένα επίπεδα στα οποία οδηγήθηκε η Αγορά μετά την παραβολική εκτίναξη των τιμών το τελευταίο διάστημα.

    Στο ταμπλό τώρα, στήριγμα στον γενικό δείκτη δίνει το +3% της Πειραιώς, καθώς και το +2,5% για Εθνική και ΟΛΠ. Ενώ σε αύξηση κατά 2% είναι και οι Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Eurobank, ΟΤΕ, Alpha Bank, ΕΕΕ, ΔΕΗ, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είμαστε παιδιά της διαπλοκής – Δεν θα υπάρξει αριστερή παρένθεση» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης: «Κύριε Τσίπρα, είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα ψέματά σας» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένταση και επεισόδια με μολότοφ έξω από τη Βουλή (video)



    ΣΧΟΛΙΑ