• ΑΓΟΡΕΣ

    «Φρένο» στο ανοδικό σερί για το ΧΑ – Απώλεια κατά 4% για την Πειραιώς


    Σε πορεία διόρθωσης κινήθηκε σήμερα Παρασκευή (12 Μαΐου) το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), αλλάζοντας το σερί των 13 συνεδριάσεων ανοδικής πορείας, σημειώνοντας κέρδη που έφτασαν το 18,7%, γεγονός που κινητοποιήθηκε από την αρχική συμφωνία για την αξιολόγηση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 1% στις 789 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 74 εκατ. ευρώ.

    Στο αποκορύφωμα της ανόδου των προηγούμενων ημερών, η ελληνική αγορά είδε την απόδοση του δείκτη αναφοράς να κερδίζει σχεδόν 19%. Ο αγώνας δρόμου ήταν “πλούσιος” για όλους αλλά ακόμη περισσότερο για όσες μετοχές ήταν στην “μαύρη λίστα” των επενδυτών: Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και η ΔΕΗ εμφάνισαν αποδόσεις από 30% έως 50%. Ήταν το ράλι των πιο “μισητών” χαρτιών της αγοράς.

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημείωσε απώλειες 4%, με τις Grivalia και Eurobank να ακολουθούν με πτώση 3% έκαστη. Απώλειες που έφτασαν το 2,65% σημείωσε η Λάμδα, με την Εθνική να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με πτώση 2%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΜΕΤΚΑ, Aegean, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank και Μυτιληναίος.

    Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΕΕ και ΟΠΑΠ, ενώ αντίθετα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Σαράντης, Folli Follie και Ελληνικά Πετρέλαια. Ο ΟΛΠ έκλεισε με κέρδη 2%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί Traders και Hedge Funds έχουν αφηνιάσει με την Ευρώπη. Που βάζουν τα λεφτά τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙΤΑΝ: Eπιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμπόδια θέτει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Uber – Ποια η θέση της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ