• ΑΓΟΡΕΣ

    Εν αναμονή λόγω Eurogroup το ΧΑ


    Με ήπιες ανακατατάξεις ξεκίνησε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να μένει επιφυλακτική, αναμένοντας το σημερινό Eurogroup και τις εξελίξεις που μπορεί να διενεργήσουν οι Ευρωπαίοι σχετικά με το χρέος. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,10% στις 783 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

    Το βλέμμα της αγοράς σήμερα θα είναι στραμμένο στο Eurogroup, αλλά και στο Euroworking Group λίγο νωρίτερα, όπου θα υπάρξει μία τάση να βρεθεί κοινή πολιτική γραμμή για το θέμα της συνολικής συμφωνίας αναφορικά με το χρέος. Επιπλέον, ενδέχεται να ενεργοποιηθούν και άτυπες επαφές “κορυφής”.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τους αναλυτές, οι στόχοι της κυβέρνησης αναφορικά με το χρέος είναι μεγάλοι, ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με το πως θα προσελκύσει περισσότερους ξένους επενδυτές, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για την αύξηση της εμπιστοσύνης.

    Στο ταμπλό τώρα, το -1,3% που σημειώνουν έκαστη Alpha Bank και Ελλάκτωρ πιέζει τον γενικό δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Folli Follie, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Τιτάν και Aegean.

    Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ δυναμώνει κατά 2%, οι Σαράντης και Grivalia σημειώνουν κέρδη 1,80% και 1% αντίστοιχα, ενώ χαμηλότερη του 1% είναι η άνοδος σε Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Πειραιώς και ΟΤΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: «Σε δύο χρόνια ψήφισε δύο Μνημόνια ο Τσίπρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόιμπλε εναντίον Λαγκάρντ στον πόλεμο για το χρέος. Όλες οι εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος επιχειρηματίας έχει , κατά τον Αλαφούζο “και χρέη και θράσος”;

     



    ΣΧΟΛΙΑ