• ΑΓΟΡΕΣ

    ΧΑ: Η ενδεχόμενη έξοδος στις αγορές «κινεί» τα νήματα


    Η ενδεχόμενη έξοδος της χώρας στις αγορές έχει τραβήξει τα βλέμματα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), ενώ στα στόχαστρα βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος αλλά και η εκκίνηση των αποτελεσμάτων εξαμήνου των εισηγμένων.

    Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε η αγορά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης φτάνοντας ακόμη και τις 842 μονάδες, ενώ μετά το πρώτο μισάωρο οι αγοραστές κινητοποιήθηκαν πιο έντονα, κυρίως προς τράπεζες και ορισμένα blue chips, κι έτσι ο Γενικός Δέικτης εγκαθιδρύθηκε «στα πράσινα».

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γ.Δ ενισχύεται 0,25% στις 848 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.

    Μετά το εντυπωσιακό κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής και μετά από μία αρκετά καλή εβδομάδα για την Πειραιώς, στο επίκεντρο βρίσκονται και πάλι οι τράπεζες, οι οποίες προς το παρόν εμφανίζουν μεικτή εικόνα. Η Alpha Bank ενισχύεται 0,44%, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 0,75%, ενώ ΕΤΕ και Eurobank υποχωρούν 0,54% και 1,09%.

    Θετικό είναι το κλίμα και στον 25άρη, με ΟΛΠ, ΕΛΠΕ, Attica Bank, Βιοχάλκο και Τιτάν και Μotor Oil να ξεχωρίζουν ανοδικά, ενώ πιέσεις εμφανίζονται σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Grivalia και Μυτιληναίος.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία € 0,84 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού € 0,25997 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

    Οι μετοχές της ΕΚΤΕΡ είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2016, €0,04 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος.

    Οι μετοχές της Κορδέλλου είναι επίσης διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2016, €0,010 ανά μετοχή, ενώ και οι μετοχές της Καρέλια είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα €9,20.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρουφάκη: Ο Γιάνης προσπαθεί να ξαναγράψει ιστορία με άλλο τρόπο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Μια κεντρική τράπεζα με διαφορετικά προβλήματα από τις άλλες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η εκδίκηση του Π. Λαφαζάνη – Τι κρύβεται πίσω από το χτύπημα του πρώην «συντρόφου» στον Αλ. Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ