• ΑΓΟΡΕΣ

    «Άγαρμπη» ανοδική πορεία για το ΧΑ

    Λονδίνο


    Κλίμα αναταραχής και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο αν και διατηρεί το θετικό του πρόσημο, επηρεάζεται εντόνως από τις πληροφορίες που αφορούν στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 773 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16 εκατ. ευρώ.

    Η αβεβαιότητα αναφορικά με το ελληνικό χρέος, οδηγεί αναπόδραστα στο συμπέρασμα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προφανώς θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χωρίς να αποδώσει κάποιο ποσό.

    Η επόμενη καταλυτική ημερομηνία για το ελληνικό ζήτημα είναι 8-9 Ιουνίου όπου διενεργείται η σύνοδος του EWG που προετοιμάζει το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να είναι έτοιμα και θα πρέπει να φανεί αν οι θέσεις ΔΝΤ- Σόιμπλε- Αθήνας είναι αμετάκλητες. Άγνωστο παραμένει εν τέλει το κατά πόσο θα υπάρξει τελικά συμφωνία έως τη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

    Στο ταμπλό τώρα, οι μη τραπεζικές μετοχές πρωταγωνιστούν και σήμερα για την διατήρηση των επιπέδων άνω των 770 μονάδων, με την Ελλάκτωρ, τη Βιοχαλκο και τα Ελληνικά Πετρέλαια να καταγράφουν κέρδη άνω του 2%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, Τιτάν και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΜΕΤΚΑ, Eurobank, ΟΛΠ, Aegean, Πειραιώς, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ και Motor Oil.

    Στον αντίποδα, η Grivalia υποχωρεί κατά 1%, ενώ χαμηλότερες του 1% είναι οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΟΤΕ, Folli Follie, Jumbo, Alpha Bank και ΔΕΗ.

    Επίσης, αίσθηση προκαλεί το +45% της μετοχής του Γαλαξίδι, στα 0,70 ευρώ, μετά από απόφαση του ΧΑ να αυξήσει μόνο για σήμερα το πλαφόν, μετά την προαιρετική δημόσια πρόταση που κατέθεσε ομάδα μετόχων, που ελέγχουν συνολικά το 78% των μετοχών της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο (pic – video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είχαν μειώσει την φρουρά του Λουκά Παπαδήμου κατά 4 άτομα ενώ γνώριζαν πως ήταν στόχος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λουκάς Παπαδήμος: Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας για την έκρηξη



    ΣΧΟΛΙΑ