Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Αρνητικό ξεκίνημα σε Wall Street και Ευρώπη για το δεύτερο τρίμηνο

Wall Street

Αρνητικά ξεκίνησαν το δεύτερο τρίμηνο του 2017 η Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από μια εκπληκτική ανοδική πορεία στους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Στην Wall Street, τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα στον τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών εμπόδισαν τον Dow Jones να επιστρέψει σε θετικό έδαφος.

Έτσι, ο  Dow Jones τερμάτισε στις 20.650,21 μονάδες, με οριακή πτώση 0,06%, ο S&P 500 έκλεισε στις  2.358,84 μονάδες με πτώση 0,16% ενώ και ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε στις 5.894,68 μονάδες με πτώση 0,29%

Οι επενδυτές περιμένουν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις ειδήσεις που θα προκύψουν από την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, Σι Ζινπίνγκ στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την Πέμπτη και Παρασκευή. Ο Τραμπ θα δεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στην ιδιόκτητη κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα.

Αρνητικά ξεκίνησαν την εβδομάδα και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αναμένουν τα νέα αποτελέσματα για τις μεγάλες εταιρείες, σε μια μέρα που στη διεθνή ειδησεογραφία κυριάρχησε το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αγία Πετρούπολη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 0,5% τερματίζοντας στις  379,29 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε σε ποσοστό 0,6% τερματίζοντας στις 7.282,69 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,7% κλείνοντας στις 5.085,91 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 έχασε 0,5% κλείνοντας στις 12.257,20 μονάδες.

Οι επενδυτές περιμένουν τα  πρακτικά της ΕΚΤ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη και αναμένεται να ρίξουν φως στις διαθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, δήλωσε ότι η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας παραμένει κατάλληλη παρά την υποχώρηση των αποπληθωριστικών πιέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτάκτως στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα 5 δισ. ευρώ «σκαρφάλωσαν» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο τέλος Φεβρουαρίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Έχει δώσει 662 εκατ. δολ. για 14 πλοία – Ραγδαία πτώση της μετοχής της DryShips κατά 18,79%