Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Νέες απώλειες στην Wall Street την Πέμπτη, παρά την αποκλιμάκωση των ομολόγων

Wall Street

Νέες απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, μια μέρα μετά το γενικευμένο sell-off, το οποίο έφερε αναστάτωση στις διεθνείς αγορές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το εντυπωσιακό μάλιστα της αποψινής πτώσης είχε να κάνει με το γεγονός πως δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, τα οποία αποκλιμακώθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ υποχώρησε πάνω από 2%.

Ωστόσο, η χθεσινή πτώση προκάλεσε την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έσπευσε να επιτεθεί στην Fed. O Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Fed πως είναι «εκτός ελέγχου» και «υπερβολικά άκαμπτη», ενώ επανέλαβε ότι «κάνει λάθος» σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

Κάπως έτσι, ο Dow Jones βρέθηκε να υποχωρεί  κλείνοντας με απώλειες 2,13%. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 2,06% ενώ  ο Nasda, με πτώση 1,25%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρουσίασαν μικρή άνοδο, ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υπό έλεγχο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια επίσης αυξήθηκε 0,1%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,2% και στους δύο δείκτες.  Την ίδια ώρα, κοντά στα ιστορικά χαμηλά παρέμεινε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, με τις αιτήσεις να διαμορφώνονται συνολικά στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 214.000. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωνόταν στις 208.000.