Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα υποχώρηση για τον χρυσό, κάτω των 20 δολαρίων παρέμεινε το αμερικανικό αργό

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υποχώρησε ο χρυσός, καθώς το δολάριο συνεχίζει να ισχυροποιείται εν μέσω των νέων στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας.

5,25 εκατ. εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, αυξάνοντας τον αριθμό τους μέσα στον μήνα στους 21 εκατομμύρια.  Η οικονομική «καταστροφή» που λαμβάνει χώρα στην αμερικανική οικονομία στρέφει προς το δολάριο τους επενδυτές, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αυξημένη ανάγκη για ρευστότητα στους επενδυτές, προκαλώντας προσωρινά πιέσεις στον χρυσό.

Κάπως έτσι, το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Ιουνίου σημείωσε πτώση 0,5%, κλείνοντας στα 1.731,70 δολ. ανά ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου ενισχύθηκε  κατά 0,8%, στα 15,622 δολ. ανά ουγγιά, ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε κατά 0,2%,  στα 2,291 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,4%, στα 793,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε απώλειες 1,5%, στα 2.120,70 δολ. ανά ουγγιά.

Από την άλλη, μικτά ήταν τα πρόσημα για τα συμβόλαιο πετρελαίου, έπειτα και από τη νέα έκθεση του OPEC που προειδοποιεί για τη μεγαλύτερη πτώση στη ζήτηση στην ιστορία λόγω του κορονοϊού το 2020. Ο OPEC αναμένει ιστορική πτώση κατά περίπου 6,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Μάλιστα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η πτώση αναμένεται να  φτάσει σχεδόν τα 12 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ μόνο  τον Απρίλιο η πτώση θα φτάσει τα 20 εκατ. βαρέλια.

Η συνολική παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου προβλέπεται ότι θα φτάσει περίπου στα 93 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με το δεύτερο εξάμηνο του έτους να αναμένεται μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι στο πρώτο μισό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Μαΐου έκλεισε στα 19,87 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, το συμβόλαιο Ιουνίου για το Βrent σημείωσε άνοδο 0,47%, κλείνοντας στα 27,82 δολάρια το βαρέλι.