• ΑΓΟΡΕΣ

    NBG Securities για Τιτάν: Τα καλύτερα για τη μετοχή είναι ακόμα μπροστά μας

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Η NBG Securities και ο Βασίλης Καρανίκας αυξάνουν την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τιτάν στα 41 ευρώ από 38 ευρώ πριν με τη σύσταση να διατηρείται υπεραπόδοση έναντι της αγοράς (outperform).

    «Συνεχίζουμε να αποτιμούμε την Tιτάν με ένα μοντέλο αποτίμησης Sum-of-Parts (SoP) (χρησιμοποιώντας πολλαπλασιαστές EV/EBITDA ανά περιοχή) και προεξόφληση ταμειακών ροών (DCF), εφαρμόζουμε τώρα μια στάθμιση 50/50 (προηγουμένως 30/70), καθώς η ορατότητα είναι πλέον υψηλή αναφορικά με το ΙΡΟ της θυγατρικής στις ΗΠΑ.

    Το SoP δίνει στόχο τα 44,20 ευρώ (30% άνοδος) το DCF 37,80 ευρώ (11% άνοδος), με τη σταθμισμένη τιμή στόχο στα 41,00 ευρώ (20% άνοδος).

    Η Tιτάν εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε αδικαιολόγητο, κατά την άποψή μας, 9% μέσο discount σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες.

    Η εταιρεία προσφέρει επίσης ένα σχετικά υψηλότερο μέρισμα (απόδοση 3,3%) και ένα παρόμοιο προφίλ μόχλευσης (0,8 φορές).

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών αντικατοπτρίζεται στην απόδοση της μετοχής, καθώς η μετοχή είναι +59% φέτος, ξεπερνώντας σημαντικά τις επιδόσεις των ομοειδών (+22% φέτος) και του Γενικού Δείκτη στο ΧΑ (+13% φέτος)», επισημαίνει ο Καρανίκας.

    Σε καλό δρόμο η ΙΡΟ στις ΗΠΑ για την Titan America

    Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 9ης Μαΐου σχετικά με την πρόθεση της Tιτάν να προχωρήσει στην εισαγωγή μειοψηφικού μεριδίου της αμερικανικής της επιχείρησης σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η εισαγωγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το α’ τρίμηνο του 2025.

    Οι αποτιμήσεις των εισηγμένων στις ΗΠΑ παραγωγών τσιμέντου/αδρανών υλικών είναι ευνοϊκές, υποστηρίζοντας την απόφαση της Tιτάν.

    Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ευκαιριών ανάπτυξης, ενώ θα προστεθεί περαιτέρω σαφήνεια όσον αφορά την αποτίμηση του ομίλου.

    Παρόλα αυτά, η TCI θα συνεχίσει να ενοποιεί τον κλάδο της στις ΗΠΑ, διατηρώντας έτσι τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξής του.

    Εστίαση στις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές

    Ως η μόνη ελληνική εταιρεία με σημαντική έκθεση στις ΗΠΑ (58%/59% των πωλήσεων/EBITDA του ομίλου το α’ εξάμηνο), ο όμιλος Τιτάν είναι έτοιμος να καρπωθεί τους καρπούς του υπερ-κύκλου των ΗΠΑ σε επενδύσεις υποδομών που υποστηρίζονται από τα ομοσπονδιακά νομοσχέδια χρηματοδότησης και πρωτοβουλίες για βιομηχανική μετεγκατάσταση, καθώς και υγιείς επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα.

    Επιπλέον, η έναρξη της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής της Fed αναμένεται τελικά να θέσει σε κίνηση την αγορά οικιστικών ακινήτων, με τα τελευταία σχετικά αμερικανικά στατιστικά στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής να δείχνουν σημάδια βελτίωσης (οι οικοδομικές άδειες τον Αύγουστο στα 1,475 εκατ. ευρώ, οι ενάρξεις κατοικιών τον Αύγουστο στα 1,356 εκατ. ευρώ, και οι δύο στέκονται πάνω από τις εκτιμήσεις και την προηγούμενη μέτρηση) και το απόθεμα κατοικιών εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από την μέτρηση του Φεβρουαρίου 2020 -πριν από την πανδημία», υπογραμμίζει ο επικεφαλής ανάλυσης.

    Η Tιτάν είναι καλά τοποθετημένη σε κράτη με ευνοϊκά δημογραφικά στοιχεία και υγιή μακροοικονομικά μεγέθη, ενώ έχει επενδύσει σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια (ενδεικτικά σιλό, φορτηγά, εργοστάσια έτοιμου μίγματος, alt fuels, ΑΠΕ, ψηφιοποίηση κ.ά.) εστιάζοντας στην τοποθέτησή της στην αγορά και στην ενίσχυση της προσφοράς των προϊόντων της ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών της, ενόψει της επερχόμενης ανάπτυξης.

    Παρά την κλίση της προς τις ΗΠΑ, η Tιτάν απολαμβάνει επίσης υγιείς συνθήκες λειτουργίας στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, οι οποίες υποστηρίζονται από ένα μείγμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα των κατασκευών, χρηματοδοτήσεων που σχετίζονται με την ΕΕ και τον τουρισμό.

    Εκτός από τις ανεπτυγμένες αγορές, η Tιτάν είναι επίσης τοποθετημένη στην Αίγυπτο και την Τουρκία, δύο πολυπληθείς χώρες με πολύ ευνοϊκά δημογραφικά χαρακτηριστικά και όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των αναδυόμενων αγορών.

    Εκτός από τη γεωγραφική διαφοροποίηση, οι προσπάθειες της διοίκησης έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ομίλου, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Όμιλος Τιτάν: Δημιουργεί χρηματοδοτικό πλαίσιο συνδεδεμένο με ρήτρα αειφορίας

    ΕΥΔΑΠ: Αύξηση εσόδων 7,2% στο εξάμηνο – Επένδυση 400 εκατ ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

    Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Η αγορά των VLCCs ενισχύεται – Προσδοκίες για χειμερινή ανάκαμψη



    ΣΧΟΛΙΑ