Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Μπαίνει η Εθνική και φεύγει η Jumbo από τον MSCI

MSCI

MSCI

Για είσοδο της Εθνικής Τράπεζας και έξοδο της Jumbo στον δείκτη MSCI Greece της μεγάλης κεφαλαιοποίησης τον Μάιο, κάνουν λόγο οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

Συγκεκριμένα, και η Morgan Stanley, μετά τη Societe Generale, εκτιμά ότι ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί δυνητική προσθήκη, καθώς η μετοχή αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είναι κοντά όριο για τον μεγάλο δείκτη.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, η ένταξη της Εθνικής Τράπεζας θα εξαρτηθεί από τη διαγραφή της Jumbo, καθώς ο μέγιστος αριθμός ελληνικών εταιρειών που μπορούν να ενταχθούν στο δείκτη είναι έξι και ως εκ τούτου θα πρέπει να «διαγραφεί» μία μετοχή προκειμένου να γίνει ένταξη κάποιας νέας.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, σε περίπτωση ένταξης της ΕΤΕ, αυτό θα μεταφραστεί σε πιθανές εισροές 142 εκατ. δολαρίων. Αναφορικά με τη Jumbo τονίζεται ότι αιτία της διαγραφής είναι η υποχώρηση της κεφαλαιοποίησής της, η οποία βρίσκεται, πλέον, κοντά στο κατώτερο όριο και σε περίπτωση διαγραφής αυτό θα σημάνει πιθανές εκροές ύψους 94 εκατ. δολαρίων.

Η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 28ης Φεβρουαρίου, δηλαδή την 1η Μαρτίου. Η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI ακολουθεί στις 12 Μάϊου με την ισχύ της να τίθεται την 1η Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

Το Μάιο βλέπει η Société Générale Εθνική και Mytilineos στον MSCI