Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Μειώνεται ο ενθουσιασμός στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Μειώνεται ο ενθουσιασμός στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, παρά τα κέρδη στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς η επιφυλακτικότητα παραμένει, μετά το ισχυρό sell- off των τελευταίων συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, το πρόσφατο ταρακούνημα στις αγορές ήταν απόρροια πολλών πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων της εμπορικής κλιμάκωσης Κίνας -Αμερικής, της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και μίας επιφυλακτικότητας ενόψει της νέας περιόδου των αποτελεσμάτων

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,51%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται 0,45% υψηλότερα και ο αγγλικός FTSE 100 ενισχύεται 0,69%.

Ωστόσο στην περιφέρεια, ο δείκτης IBEX στην Ισπανία υποχωρεί 0,34% από άνοδο 0,57% στην αρχή των συναλλαγών, ο PSI 20 στη Πορτογαλία κινείται στο 0,87% υψηλότερα ενώ ο ΜΙΒ στην Ιταλία κινείται με οριακή άνοδο 0,2%.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια στην Αμερική, δείχνουν αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, υποχωρεί από τα υψηλά 8 μηνών.