• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα στην Ασία. Ανακάμπτει η Σανγκάη


    Μικτά πρόσημα επικράτησαν στην Ασία, στην αρχή της εβδομάδας, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίες την Παρασκευή αποτυπώθηκαν σε ισχυρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

    Συγκεκριμένα την Παρασκευή, το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες για δέκατη συνεχή συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω από τα 60 δολάρια ενδοσυνεδριακά, ενώ βρίσκεται πλέον σε bear market σβήνοντας τα κέρδη της χρονιάς.

    Ο Kevin Lai, οικονομολόγος στη  Daiwa Capital Markets, ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες στις αγορές μετοχών αναφορικά με την προοπτική ανάπτυξης της Κίνας και του σημαντικού ποσού χρέους που κατέχει η χώρα συγκεκριμένα.

    Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου  Alibaba ήρθε να προσθέσει ακόμα μία …πινελιά για τις προοπτικές στην Κίνα, πραγματοποιώντας  την πιο αργή ετήσια αύξηση των πωλήσεων στη ημέρα “Singles Day”. Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν εν μέσω έντονης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

    Ωστόσο στα ταμπλό στη Σανγκάη, οι μετοχές ανέκαμψαν τη Δευτέρα, με το δείκτη Shanghai Composite να κλείνει 1,22% υψηλότερα και ο Shenzen ενισχύθηκε 2,4%. Στο Χονγκ Κονγκ, o Hang Seng κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,19%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σχεδόν αμετάβλητος στις 22.273 μονάδες ενώ ο Sensex στην Ινδία υποχωρεί 0,08%.

    Στην Ινδονησία ο IDX καταγράφει απώλειες 1,13% και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,27% χαμηλότερα.

    Μικρά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές στην Αυστραλία με το δείκτη ASX να τερματίζει τις συναλλαγές 0,33% υψηλότερα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ