• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα στη Wall Street, προβλημάτισε τους επενδυτές η δήλωση του Τραμπ για το Ιράν

    Wall Street


    Μικτή ήταν η εικόνα της Wall Street την Δευτέρα, καθώς ο Dow Jones δεν κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, λόγω της πτώσης της μετοχής της 3M (-1,55%), εν αντιθέσει με τους S&P και Nasdaq που σημείωσαν ήπια κέρδη, καθώς οι τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές μετοχές σημείωσαν άνοδο.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.044,29 μονάδες, με απώλειες 0.06%. Αντίθετα, ο  S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,18% στις 2.806,98 μονάδες, ενώ ο  Nasdaq στις 7.841,87 μονάδες, με κέρδη 0,28%.

    Πάντως, το κλίμα παρέμεινε βαρύ λόγω των νέων γεωπολιτικών ανησυχιών μετά την προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του Twitter,  νέες αυστηρές προειδοποιήσεις του προς τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, προκειμένου να μην επιχειρήσει ξανά να απειλήσει τις ΗΠΑ. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί “συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία έχουν υποστεί”.

    Την ίδια ώρα, ελάχιστη ήταν η πρόοδος που επιτεύχθηκε στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών των G20 στην Αργεντινή, καθώς ο εμπορικός πόλεμος βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων. Πριν τη σύνοδο, άλλωστε, ο Τραμπ δήλωσε έτοιμος να επιβάλει δασμούς σε όλες τις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ, ύψους 505 δισ. δολ., «αν χρειαστεί».

    Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της ημέρας ήταν η μετοχή της Hasbro Inc. η οποία σημείωσε άλμα 12% μετά τα θετικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η μητρική της Google, Alphabet, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τρίμηνο με τα κέρδη να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, οδηγώντας την μετοχή της μετασυνεδριακά στο +4%.



    ΣΧΟΛΙΑ