• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street: Στα χαμηλά ημέρας έκλεισε ο Dow Jones υπό το βάρος των στοιχείων για την ανεργία

    Wall Street


    Στα χαμηλά της ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω του προβληματισμού που προκάλεσαν τα νέα στοιχεία για την ανεργία.

    Σύμφωνα με την Automatic Data Processing Inc. ο ιδιωτικός τομέας τον Απρίλιο σημείωσε απώλειες 20,2 εκατ. θέσεων εργασίας, καθώς οι επιχειρήσεις έκλεισαν μαζικά στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊου. Παράλληλα, αρνητικά αναθεωρήθηκαν και τα αντίστοιχα στοιχεία για τον Μάρτιο. Η ανησυχία των αναλυτών και των επενδυτών είναι μεγάλη ενόψει της ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων για την ανεργία τον Απρίλιο την Παρασκευή, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ένα ποσοστό που θα πλησιάζει το 15%.

    Με τα στοιχεία της αγοράς εργασίας να προκαλούν τρόμο, οι πάντες στρέφουν το βλέμμα τους προς την άρση του lockdown σε Ευρώπης και Αμερική, σε συνδυασμό με τα στοιχεία γύρω από την εξέλιξη του κορονοϊού, αλλά και τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα ασφάλειας και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία. Όπως φυσικά και στις έρευνες γύρω από την εξέλιξη θεραπειών και εμβολίου κατά του ιού.

    Παράλληλα, με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι αγορές τις δηλώσεις υψηλόβαθμων Αμερικανών Αξιωματούχων και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ για την Κίνα, εν μέσω ανησυχίας για έναν νέο γύρω εμπορικού πολέμου που θα αποτελείωνε την ήδη βαριά χτυπημένη παγκόσμια οικομομία.

    Πίσω στη Wall Street, o  Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη στις  23.664,64 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,91%. Ο  S&P 500  έκλεισε στις 2.848,42 μονάδες με απώλειες -0,70%, ενώ αντίθετα ο  τεχνολογικός  Nasdaq  διαμορφώθηκε στις 8.854,39 μονάδες με άνοδο +0,51%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 6 έκλεισαν με άνοδο (Nike 1,42%, Intel 1,30%, Apple 1,03%, Microsoft  0,98%, IBM 0,48% και Visa 0,19%), η μετοχή της Pfizer έμεινε αμετάβλητη, ενώ από τις υπόλοιπες 23 τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των  Dow (-4,23%), Travelers Cos. (-3,68%), American Express (-3,16%) και  Chevron (-3,06%).



    ΣΧΟΛΙΑ