• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω ανανεωμένης αισιοδοξίας για το εμπόριο


    Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές εν μέσω ανανεωμένης αισιοδοξίας για τις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις. Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,37%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,18%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,11% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στι +0,83%.

     

    Ο Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την ημερομηνία επιβολής επιπλέον δασμών στα κινεζικά προϊόντα πέρα από την 1η Μαρτίου η οποία είχε οριστεί ως ημερομηνία λήξης της εμπορικής εκεχειρίας των δύο χωρών, επικαλούμενος σημαντική βλετίωση στο μέτωπο των  διαπραγματεύσεων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπονόησε ότι θα συναντήσει τον Κινέζο ομόλογό του στην εξοχική του κατοικία Mar-a-Lago στη Φλόριντα, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στις συνομιλίες, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Παρ’όλα αυτά, ο Trump δεν όρισε νέα συγκεκριμένη ημερομηνία επιβολής δασμών.

    Εξαιρετική ήταν η συνεδρίαση στη Σαγκάη με τον αντίστοιχο δείκτη να καταγράφει κέρδη +5,60%, ενώ στο Hong Kong ο Hang Seng έκλεισε ανόδικά στο +0,50%.

    Πίσω στην Ευρώπη, η πολιτική αβεβαιότητα για το Brexit παραμένει, με τη βρετανίδα Πρωθυπουργό Theresa May, να αποφασίζει να καθυστερήσει άλλη μία σημαντική ψηφοφορία του Κοινοβουλίου για τουε όρους αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, μέχρι τις 12 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι το “διαζύγιο” είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου. Η κίνηση της May, προκαλεί την αντίδραση βρετανικών επιχειρήσεων, φιλοευρωπαϊκών μελών του Κοινοβουλίου και ορισμένων ηγετών κρατών της ΕΕ.

    Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με κέρδη κινούνται τα ΣΜΕ Μαρτίου των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, με άνοδο +0,29%, +0,37% και +0,38% αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ