• Μετοχές

    Piraeus Securities για Κρι Κρι: Αγοράστε τη μετοχή με στόχο τα €15,80

    Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι,

    Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι,


    Η Piraeus Securities και ο Ιάκωβος Κουρτέσης επισημαίνουν την εξαιρετική πορεία της Κρι Κρι και εξηγούν τι σημαίνει η δυναμική του κατεψυγμένου γιαουρτιού στις ΗΠΑ και οι νέες συμφωνίες ιδιωτικής ετικέτας (private label) σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές.

    «Αποτιμούμε την Κρι Κρι λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης του Ομίλου στο μέλλον, τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα του και τις καλές μερισματικές αποδόσεις, αποδίδουμε έναν πολλαπλασιαστή EV/EBITDA για το 2025 της τάξης των 9 φορών υποδεικνύοντας έκπτωση 20% έναντι του ευρύτερου ομίλου ομολόγων του.

    Η αποτίμηση προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) μας δημιουργεί ένα στόχο τιμής στα 16,46 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η αποτίμησή μας με τη χρήση πολλαπλασιαστών EV/EBITDA δημιουργεί μια τιμή-στόχο των 15,15 ευρώ ανά μετοχή. Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων (50% για την DCF και 50% με χρήση πολλαπλασιαστών EV/EBITDA) παράγει τιμή-στόχο 15,80 €/μετοχή, με συνολική απόδοση 31,9% από τα τρέχοντα επίπεδα», εξηγεί ο αναλυτής της Piraeus Securities.

    «Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2024, η Κρι Κρι ξεκίνησε το frozen yogurt (κατεψυγμένο γιαούρτι) της στην ΗΠΑ ξεκινώντας από έξι (6) σούπερ μάρκετ στο Τέξας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για τον Όμιλο, καθώς ανοίγει νέες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν πιο εμφανείς, από το 2025.

    Η επέκταση του Ομίλου στην ελληνική αγορά, μαζί με την ανακοίνωση νέων συμφωνιών ιδιωτικής ετικέτας σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γαλλία και η Ρουμανία, αναμένεται να επιτρέψουν στον Όμιλο να επιτύχει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες από το λανσάρισμα του κατεψυγμένου γιαουρτιού στην αγορά των ΗΠΑ, μαζί με τις νέες συμφωνίες ιδιωτικής ετικέτας σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και την υποστηρικτική αποτίμηση για το μέλλον, δίνουμε σύσταση υπεραπόδοσης (Outperform) και τιμή-στόχο €15,80 ανά μετοχή, με περιθώριο ανόδου 27,4% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Κρι Κρι», υπογραμμίζει ο Κουρτέσης. με αξιολόγηση

    Η είσοδος στην αγορά των και ΗΠΑ και του Τέξας

    Στις ΗΠΑ στις αρχές Σεπτεμβρίου 2024, η Κρι Κρι λάνσαρε το προϊόν παγωμένου γιαουρτιού της στο Τέξας των ΗΠΑ με έξι (6) κωδικούς σε ποικιλία γεύσεις και συσκευασίες.

    Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για τη γαλακτοβιομηχανία, δεδομένου ότι ανοίγει τη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, το κατεψυγμένο γιαούρτι αγορά στις ΗΠΑ εκτιμάται σε περίπου 360 εκατ. δολάρια.

    Το κατεψυγμένο γιαούρτι είναι ένα προϊόν που μπορεί να διανέμεται στην αγορά των ΗΠΑ λόγω του μεγάλου κύκλου ζωής του σε σύγκριση με το στραγγιστό γιαούρτι. Θα περιμέναμε μια σημαντική συμβολή στους αριθμούς του Ομίλου μετά το 2025.

    Οι συμφωνίες ιδιωτικής ετικέτας επιτρέπουν στον Όμιλο να διεισδύσει περαιτέρω σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

    Εκτός από τα επώνυμα προϊόντα της, η Κρι Κρι απολαμβάνει υψηλά μερίδια στην αγορά ιδιωτικής ετικέτας γιαουρτιού, η οποία είναι κρίσιμη στην τρέχουσα πληθωριστική συγκυρία στο οποίο οι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα vfm.

    Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων του Ομίλου, των εξαγωγών σε γιαούρτι αφορά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, με κύριες εξαγωγικές αγορές να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Σκανδιναβία. Επιπλέον, το 2024, η Κρι Κρι υπέγραψε νέες συμφωνίες ιδιωτικής ετικέτας με σούπερ μάρκετ στη Γαλλία και τη Ρουμανία που αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τα έσοδα και την κερδοφορία του Ομίλου.

    Διαβάστε επίσης:

    UniCredit: Θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για να αποκτήσει ποσοστό έως και 30% της Commerzbank

    Χρηματιστήριο: Με ΑΔΜΗΕ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΕΤΕ, Τιτάν πάει για το 3Χ3 ανοδικά

    Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας – Πιλοτική εφαρμογή εντός φθινοπώρου



    ΣΧΟΛΙΑ