Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Μετοχές

Jefferies: Νέα υψηλότερη τιμή στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς στα €5,40

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies και ο αναλυτής Alex Demetriou αναθεωρούν ανοδικά την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα €5,40 (από €5,25) και επαναλαμβάνουν τη σύσταση αγοράς με περιθώριο ανόδου στο +42%.

Στο θετικό σενάριο, η τιμή στόχος για την Τράπεζα ανέρχεται σε 7,75 ευρώ ανά μετοχή ή +104% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο Demetriou εκτιμά ότι οι αποδόσεις της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να είναι σε παρόμοια επίπεδα με το πρώτο τρίμηνο και εστιάζει στα ακόλουθα θέματα:

1. Οι τάσεις παραμένουν υποστηρικτικές και ο Demetriou ενσωματώνει την αναβάθμιση των κατευθυντήριων γραμμών στις προβλέψεις της, οι οποίες οδηγούν σε αναβαθμισμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για φέτος κατά 4% με μικρότερες αλλαγές και στα υπόλοιπα έτη 2025-2026 κατά 1% με 2%.

2. Το καθαρό έσοδο από τόκους (NII) πιθανότατα θα είναι ελαφρώς μειωμένο και αναμένεται μια μικρή πτώση στα διαδοχικά NII (-1%) αυτό το τρίμηνο.

3. Τα έσοδα από τόκους θα πρέπει να επωφεληθούν από τα υψηλότερα μέσα υπόλοιπα δανεισμού, καθώς και από την ισχυρότερη συμβολή από το χαρτοφυλάκιο τίτλων.

4. Τα έξοδα τόκων και το κόστος καταθέσεων θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερο (επιπτώσεις ανατιμολόγησης από παλαιότερες εκδόσεις), με υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης από την έκδοση του ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ.

5. Τα έσοδα από τα τέλη θα είναι υψηλότερα, καθώς το β’ τρίμηνο έχει εποχικά υψηλότερα τέλη λόγων των πληρωμών και αναμένει συνεχή βελτίωση των αμοιβών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

6. Το κόστος θα είναι υψηλότερο και αναμένεται ότι τα υποκείμενα έξοδα θα αυξηθούν διαδοχικά στα 199 εκατ. ευρώ, ενώ θα προκύψει πρόσθετη επιβάρυνση από την εθελούσια έξοδο κατά το β’ τρίμηνο ύψους 5 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. κατά το α’ τρίμηνο.

7. Το κόστος κινδύνου θα είναι της τάξης των 80 μ.β. κατά τη διάρκεια του τριμήνου με την Πειραιώς να μειώνει τις προβλέψεις της για το 2024 σε 0,7% έναντι 0,8% προηγουμένως. Δεν συμπεριλαμβάνει τυχόν κόστη από εκκαθαρίσεις στα NPEs.

8. Για τα κεφάλαια αναμένει έναν δείκτη εποπτικών κεφαλαίων CET1 13,9%, αυξημένο κατά 30 μ.β. σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, με οργανική παραγωγή κεφαλαίου που αντισταθμίζεται εν μέρει από τα υψηλότερα στοιχεία ενεργητικού με κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρωμένη στήριξη του Τουρισμού με χρηματοδότηση έργων €4 δισ.

Ιστορική στιγμή για την Attica Bank: Συνεδριάζει το ΤΧΣ, εντός της ημέρας οι υπογραφές για τη συμφωνία των μετόχων

Moody’s: Υπό αναθεώρηση για πιθανή αναβάθμιση Attica Bank – Παγκρήτια