Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Euroxx για Austriacard: Τιμή στόχος €9 για τη μετοχή της «παρεξηγημένης» εταιρείας

AUSTRIACARD HOLDINGS - CEO Εμμανουήλ Κόντος

AUSTRIACARD HOLDINGS - CEO Εμμανουήλ Κόντος

Την κάλυψη της μετοχής της Austriacard ξεκίνησε η Euroxx, δίνοντας σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 9 ευρώ (ανοδικό περιθώριο 56%).

Στην ανάλυσή της επισημαίνει ότι η μετοχή της εισηγμένης είναι «παρεξηγημένη», καθώς τελεί υπό διαπραγμάτευση με πολύ χαμηλούς πολλαπλασιαστές που αντιστοιχούν σε μια φθίνουσα βιομηχανική επιχείρηση, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει τις σημερινές λειτουργίες της Austriacard.

“Πιστεύουμε ότι η εταιρεία είναι παρεξηγημένη, καθώς διαπραγματεύεται σε πολύ χαμηλούς δείκτες αποτίμησης που μοιάζουν με μια παρακμάζουσα βιομηχανική επιχείρηση που δεν αντικατοπτρίζει τις δραστηριότητες της AUSTRIACARD σήμερα. Κατά την άποψή μας, αυτή είναι μια ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουν μια ποιοτική εταιρεία μικρής κεφαλαιοποίησης, με ισχυρό management, υγιή αύξηση EBITDA περίπου 10-12% ετησίως, σε πολύ ελκυστικά πολλαπλάσια (5x EV/EBITDA και 8,8x P/E για το 2025)”, σημειώνει.

Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των προσαρμοσμένων EBITDA για το 2024-26 με 11% CAGR λόγω της ισχυρής ανάπτυξης της εσόδων και των καλύτερων περιθωρίων.

Διαβάστε επίσης: 

Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Μοτοδυναμική

Euroxx για Intralot: Στο 1,5 ευρώ η τιμή – στόχος, περιθώριο ανόδου 20%

Euroxx για τράπεζες: Έρχονται αναβαθμίσεις στο guidance – Οι νέες τιμές στόχοι