• Μετοχές

    Eurobank Equities για Real Consulting: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος τα €5,30

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης (Real Consulting)

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης (Real Consulting)


    Η Eurobank Equities και οι αναλυτές Μάριος Μπουραζάνης και Σταμάτης Δραζιώτης ξεκινούν την κάλυψη της μετοχής της Real Consulting (RC) με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 5,30 ευρώ.

    «Η εταιρεία είναι σημαντικός μεταπωλητής επιχειρηματικών λύσεων και κύριος συνεργάτης της SAP για την Ελλάδα, με εξέχουσα θέση σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και μακροχρόνιες συνεργασίες με ορισμένους από τους κορυφαίους διανομείς λογισμικού παγκοσμίως (SAP, Microsoft).

    Ο όμιλος λειτουργεί ουσιαστικά ως one-stop shop για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως προσαρμογή και υλοποίηση πλατφόρμας, καθώς και παροχή υπηρεσιών μετά την πώληση», επισημαίνουν οι αναλυτές της Eurobank Equities.

    «Παρά το ράλι πάνω από 35% φέτος, η Real Consulting διαπραγματεύεται σε 8 περίπου τον δείκτη EV/EBITDA για το 2025, όχι πολύ μακριά από τους ομοειδείς της ΕΕ, αλλά προσφέροντας πολύ ανώτερη ανάπτυξη.

    Με την ορατότητα γύρω από τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη να είναι αρκετά αυξημένη, η προσαρμοσμένη στην ανάπτυξη αποτίμηση της RC φαίνεται αρκετά ελκυστική, ενώ, από τεχνική άποψη, πιστεύουμε ότι η επικείμενη μετάβαση της μετοχής στο κύριο τμήμα του ΧΑ είναι πιθανό να αποτελέσει καταλύτη για περαιτέρω επαναξιολόγηση.

    Η τιμή στόχος αποτιμά τη μετοχή σε 12,2 φορές τον δείκτη EV/EBITDA για το 2025, με premium έναντι των εταιρειών της ΕΕ, αλλά με discount έναντι του ευρύτερου κλάδου πληροφορικής της ΕΕ. Ως εκ τούτου, ξεκινάμε την κάλυψή της με σύσταση buy», εξηγούν οι Μπουραζάνης και Δραζιώτης.

    «Βλέπουμε ότι η Real Consulting είναι σε ιδιαίτερα καλή θέση για να αξιοποιήσει αυτή την ανάγκη για τεχνολογικές αναβαθμίσεις χάρη στη μοναδική της θέση και στις μακροχρόνιες συνεργασίες της, οι οποίες της δίνουν ουσιαστικά πρόσβαση σε κορυφαία προϊόντα με ελάχιστες εσωτερικές επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης.

    Η οργανική επιτάχυνση του όγκου και η ευνοϊκή δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης οδήγησαν τα έσοδα του ομίλου να φθάσουν τα 30,3 εκατ. ευρώ το 2023 (από 20 εκατ. ευρώ το 2020).

    Κοιτάζοντας μπροστά, προβλέπουμε 18% περίπου μέση ετήσια αύξηση των εσόδων του ομίλου για τα έτη 2024-2027, καθώς η RC συνεχίζει να επωφελείται από τη ζήτηση για τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

    Προβλέπουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε 23% περίπου μέση ετήσια αύξηση EBITDA κατά την τετραετία, με τα περιθώρια να υποστηρίζονται από τη λειτουργική μόχλευση από τη μετάβαση στο cloud, την υψηλότερη συνεισφορά του μείγματος από το aftersales και τις εκπτώσεις στα προϊόντα», συνεχίζουν οι αναλυτές.

    Τα ισχυρά περιθώρια κέρδους και η πειθαρχημένη αξιοποίηση κεφαλαίων έχουν επιτρέψει στην RC να διατηρήσει έναν υπομοχλευμένο ισολογισμό, ενώ η υγιής παραγωγή λειτουργικών ταμειακών ροών και τα κεφάλαια από την ΑΜΚ του 2021 ήταν υπεραρκετά για να καλύψουν τις επενδύσεις, τις εκροές από εξαγορές και συγχωνεύσεις και τις διανομές μερισμάτων.

    Ως αποτέλεσμα η RC βρισκόταν σε καθαρό χρέος μόλις 0,7 εκατ. ευρώ το 2023, το οποίο σε συνδυασμό με τη σταθερή ικανότητα δημιουργίας ταμειακών ροών παρέχει επαρκή περιθώρια για πιθανές αυξητικές συναλλαγές ή/και αυξανόμενες αποδόσεις στους μετόχους.

    Διαβάστε επίσης:

    Real Consulting: Ράλι για τη μετοχή – Τα σενάρια και η μετάταξη στην Κύρια Αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ